avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotia trebuie sa semneze pt revocarea unei promisiuni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotia trebuie sa semneze pt revocarea unei promisiuni de cumparare

Buna ziua,

Asi dori mult sa am o clarificare la o situatie.

Eu am facut in 2009 cu o persoana o conventie la notar prin care el promite sa-mi vanda un teren iau eu promit sa cumpar acel teren la un anumit pret. Aceasta conventie am semnat-o numai eu nu si sotia ( notaru zicea ca nu e nevoie si de sotie cand primesc ceva).

Iar in 2010 am mers din nou cu acea persoana la notar si am semnat o declaratie prin care revovam conventia de sus. Aceasta declaratie am semnat-o numai eu nu si sotia.

Intrebarea mea - legal nu era sa semneze si sotia deoarece cedez si renunt la acea promisiune de cumparare???? Este valabila legal acea declaratie de revocare a conventie fara semnatura si sotiei???? Caci in al doilea act eu renunt la ceva...

Asi aprecia ajutorul vostru priviind aceasta problema.

Va multumesc.

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: ContSters141118 , utilizator 14:25, 15 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
da, la "revocare" trebuie sa semneze si sotia...

m-am mai gandit..e discutabil..fiind antecontract, fiind vorba de renuntare..
ma gandesc doar la mandatul tacit reciproc in acest moment si la drepturile la care ...se renunta :hm:
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
ContSters141118, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate promisiune verbala de vinzare a unui drept sucesoral ContSters238389 ContSters238389 M-ar interesa sa aflu daca o promisiune verbala de vinzare a unui drept la mostenire este valabila. O cunoscuta a mea a aflat de curind de decesul matusei ei ( ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)
Fals în acte: promisiune de vânzare-cumpărare autentificată în 2014, dar promitentul vânzător (tata) a decedat în 2013. ce pot face eu acum? Nicoletahagi Nicoletahagi Buna ziua! De curand am aflat ca cineva imi lucreaza hectarele pe care le am de la tatal meu. Am cercetat putin si am aflat ca exista o promisiune de vanzare ... (vezi toată discuția)