avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Convietuirea in comun
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Convietuirea in comun

In ce conditii se pot creste pasari intr-o curte comuna unde sunt mai multi proprietarii sau unde unii dintre acestia sunt posesori de caini talie
mijlocie/ mare ?
Drepturi ale convietuirii in comun , reglementari legale in vigoare, in speta proprietarii de imobile care folosesc in comun un spatiu ( curte) care este in proprietatea statului ( primarie) ?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 10:27, 15 Mai 2010
Buna ziua !
Conditiile utilizarii proprietatii comune au la baza principiul folosintei normale a spatiilor comune, fara prejudicierea celorlalti proprietari.
In aceste conditii, avand in vedere prevederile dreptului comun in materie si ale legii nr. 230/06-07-2007 publicata in Monitorul Oficial nr 490/23-07-2007, art. 18, " in cazurile în care, în clădirile de locuinţe, unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii celorlalţi proprietari sau chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor".
Aceasta este ultima solutie in caz de nerezolvare pe cale amiabila.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii vecini de apartament mititza mititza Am un vecin la etaj si din cauza infiltratiilor cu apa la baia dansului sunt inundat frecvent. L-am rugat de multe ori sa-si rezolve problema instalatiei ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii la bloc mirceadaraban mirceadaraban Am citit in forum urmatoarea specificare: Avand in vedere prevederile Legii 61 / 1991 republicata si actualizata, art.2, alin.(1), lit. 29, constituie ... (vezi toată discuția)
Fumat in afara geamului de la bucatarie, fumul imi intra in casa degetel2013 degetel2013 Buna ziua. Ma confrunt cu o problema, in apartamentul vecin sunt doi fumatori care au obiceiul sa fumeze in afara locuintei mai exact in afara geamului de la ... (vezi toată discuția)