avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate functionar public / membru fondator ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate functionar public / membru fondator asociatie

as dori sa stiu daca un functionar public care desfasoara activitati de asistent social in cadrul unei directii judetene de aistenta sociala poate fi membru fondator al unei asociatii de asistenta sociala. as dori, daca se poate sa fie specificat si explicat si cadrul legal care permite sau nu acest fapt. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 16 Mai 2010
Parerea mea este ca puteti fi membru fondator al unei asociatii de asistenta sociala, daca aceasta nu are scop lucrativ. In calitate de mebru fondator (semnati actul constitutiv si statutul) dumveavoastra trebuie sa cunosatetiscopul asociatiei. Daca aceasta are scop lucrativ nu puteti fi membru fondator. Vedeti in acest sens. art. 94 din Legea 161/2003, sectiune a 5-a Incompatibilităţi privind funcţionarii publici
Nu se afla in situatie de incompatibilitate, functionarul public care este membru fondator al unui ONG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unitate cu scop lucrativ andruta85 andruta85 Buna ziua, Citind legea 161/2003 observ ca: Art 94 (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, ... (vezi toată discuția)
Functionari publici in asociatii. Iohanat Iohanat Un functionar public poate face parte din Consiliul director al unei asociatii? (vezi toată discuția)
Functionarul public si ong-ul Vizu Vizu Buna ziua am si eu o intrebare pot fi membru fondator intr-un ONG daca sunt Functionar Public? ce statut pot avea? am inteles ca nu pot fi salariat alte ... (vezi toată discuția)