Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema un pic ciudata (sper ca am ales corect aceasta sectiune a forumului - drept civil - pentru aceasta problema). In urma cu cirda doi ani de zile, mamei mele i s-au furat pe strada un lant de aur cu medalion. A depus, la momentul respectiv, o plangere la sectia de politie. Acolo i s-a spus ca vor cerceta cazul. Aceasta a fost tot in cei doi ani, pana astazi, cand am gasit in cutia de scrisori o citatie de la Judecatoria sectorului 3, in care mama mea este citata ca parte vatamata intr-un proces cu un anume individ, pentru "Fond - talharie". Presupun ca acest demers are legatura cu furtul din urma cu doi ani. Ea nu a facut nicio plangere la Tribunal si nu doreste sa fie implicata in niciun proces. Este o femeie in varsta (aproape 70 de ani), bolnava, nu-si poate permite sa fie tarata astfel prin tribunale. Nu o intereseaza sa-si mai recupereze nimic, vrea sa fie lasata in pace. As vrea sa va intreb cum a fost posibil sa fie citata in acest proces desi nu a deschis nicio actiune la judecatorie si ce trebuie sa faca in conditiile in care doreste sa participe si nu o intereseaza sa mai recupereze obiectul respectiv. Va rog mult, ajutati-ma. Multumesc
Aceasta cerere o depuneti cu minim 5 zile inainte de terme la registratura instantei sau,o expediati pe adresa instantei cu mandat de confirmare
Neprezentarea la termen ,poate fi interpretata de instanta sub diferite forme,inclusiv lipsa de respect,dezinteres.
Daca ,pentru lamurirea aspectelor si aflarea adevarului se apreciaza ca prezenta mamei este necesara,instanta poate dispune repetarea procedurii de citare,
sanctiune pecuniara,aducere cu mandat
Citatie
toni1206
Buna ziua!
As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele:
In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta
cu ... (vezi toată discuția)
Parte vătămată
Claudia0001
Buna ziua. Am și eu o problema. Sunt intr un proces de tâlhărie calificata in care eu sunt partea vătămată și as dori sa știu ce se întâmpla daca nu ... (vezi toată discuția)