Buna. dupa deschiderea succesiunii cum se face partajul/iesirea din indivizine sau impartirea cotei de succesine. Mentionez ca mama , fiind defuncta, am deschis sucesinea, intre mine/fiica si tata /sot. Dupa dobandirea certificatului de mostenitor , care sunt pasii sa lamurim concret partea cuvenita. Vom avea fiecare act de propietate pe sfert sau jumatate de bun, iar eu, as dori ca un bun sa fie al meu si altul al tatalui. Va rog un raspuns, cu multumiri.
Dupa dobindirea certificatului de mostenotor urmeaza sa faceti iesierea din indivizxiune orin partaj fie prin buna invoiala si sa luati fiecare ce bu vreti fie daca nu va intelegeti pe cale judecatoreasca
Dupa dobindirea certificatului de mostenotor urmeaza sa faceti iesierea din indivizxiune orin partaj fie prin buna invoiala si sa luati fiecare ce bu vreti fie daca nu va intelegeti pe cale judecatoreasca
ms , dar sunt cap patrat:D pot face acest lucru fara incadastrare si carte funciara?
Impartirea masei succesorale se poate realiza prin consensul mostenitorilor prin notar.
In caz de divergente intre mostenitori,solutionarea se realizeaza prin instanta de judecata
Cadastrul si intabularea sunt etape ulterioare si se realizeaza in baza documentelor doveditoare ale calitatii solicitantilor
imi pare rau ca trebuie sa va contrazic, d-na avocat, dar in cadrul succesiunii se poate face si un partaj succesoral DOAR daca bunurile imobile sunt intabulate. daca nu sunt intabulate se poate elibera doar certificatul de mostenitor dupa care se urmeaza procedura de intabulare. (procedura pe care o puteti afla de la oficiul de cadastru cat si de la orice notar). sper ca am reusit sa va fiu de folos
Partaj
popescu marcela
Buna Ziua, astep o parere la urmatoarea speta:
Doi mostenitori au incheiat un act sub semnatura privata prin care au impartit prin buna invoiala terenurile ... (vezi toată discuția)