avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie la parter

de mai multi ani la rànd ne tot inundà putin cite putin ,de la etajul 1 sau 2 ,incà nu se stie exact....nu sint niciodatà acasà......acum o lunà a fost atàt de multà apa càci mi s-a ridicat parchetul de 30 cm si a putrezit . sa-mi spuna cineva cum as putea sa rezolv cu acesti vecini de negàsit...reclamatii sau despàgubiri .. UNDE ????#-oX-(
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:33, 17 Mai 2010
Fara nervi si...suparare!
Potrivit art. 998 Cod civil, orice faptă a omului, care cauzează altuia prejudiciu, obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat, a-l repara, iar art. 999 Cod civil precizează că omul este responsabil nu numai pentru prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar şi de acela ce a cauzat prin neglijenţa sau imprudenţa sa.

Deci, pe cale amiabila sau prin instanta!
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
1-Pentru evitarea pe viitor de situatii similare,incheiati asigurare apartament
2-Sesizati oficial conducerea asociatiei de proprietari,de neajunsurile si prejudiciile cu care va confruntati in vederea identificarii si eliminarii acestora
da ....pare a fi usor..!!!! deci....binenteles am vrea pe cale amiabilà.....dar vecinii nu sint acasà ....iar noi (cam la fel...doar gàsim inundatii cind venim acasà.....)
Daca locuiti la parter,aveti posibilitatea tehnica a va proteja impotriva la astfel de evenimente neplacute
Avand in vedere relatiile intre vecini si urmarea faptului ca este eveniment repetat se impune sa detineti o legatura mai stransa cu respectivii proprietari,eventual telefon,eventual rude care pot intervenii prompt pentru reducerea prejudiciilor
Totodata ar trebui desfasurate demersuri concrete pentru identificarea si indepartarea cauzelor producatoare de prejudicii
Solicitati presedintelui asociatiei de proprietari si administratorului sa aduca un instalator care sa verifice instalatia comuna de distribuire a apei, dar si cea de colectare, pentru ca la parter mai e o problema si cu formarea de dopuri pe colanele de colectare si defularea in apartamentul Dv.

Instalatorul poate constata de unde este problema. In cazul in care e pe una din coloanele comune, repara asociatia, daca e din cauza vecinilor atunci acestia, asa cum s-a aratat mai sus, sunt responsabili si deci puteti sa-i actionati in judecata pentru cauzarea pagubelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila despagubire solicitata statului magu magu Am investit intr-un spatiu comercial pe care l-am inchiriat unui magazin alimentar. Dupa patru luni de functionare, in zona a inceput o lucrare de constructie ... (vezi toată discuția)
Acuzatii nefondate de inundare Monicaluis Monicaluis Buna ziua, locuiesc cu chirie intr-o garsoniera, iar acum doua saptamani vecina de dedesubt a venit la mine reclamand ca am inundat-o. Am chemat o echipa de ... (vezi toată discuția)
Demisie sub presiune si preaviz obligatoriu ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am urmatoarele probleme: -este legal sa nu te duci la serviciu in cele 20 de zile de previz, in urma restructurarii postului? Daca te intelegi cu ... (vezi toată discuția)