se pot cere daune morale de la angajator daca abuzeaza de angajat prin diferite metode si avand anumite documente care arata acest lucru.Sau este foarte greu sa obtii acest lucru .
doctrina si jurisprudenta din romania opineaza in proportie covarsitoare ca in raporturile de munca orice cerere de acordarea a daunelor morale este inadmisibila, de principiu.
s-ar putea incerca pe raspundere delictuala, dar de regula se considera ca ea este exclusa daca exista raporturi de munca.
e adevarat, codul muncii se refera si la daune morale, alaturi de cele materiale, dar - in concluzie - aveti sanse mici sa le obtineti.
dar ce altceva as putea sa fac sa ma lase sa-mi vad de treaba si sa nu ma mai streseze ,caci pe cale amiabila nu am nici o sansa.vor cu orice pret sa-mi depun demisia cu art.55 lit.b .raspunsul angajatorului la refuzul meu de a-mi da demisia a fost caci "dragoste cu sila nu se face"
Nu exista demisie cu acest articol 55.b din CM , este acordul partilor, pentru demisie exista art.79(1) cu termen de 15 zile calendaristice preaviz.In ce priveste dauna morala in dreptul muncii se obtine mai greu dar se obtine, important este sa aveti probe covarsitoare pentru a demonstra crearea unei daune morale prin decizia angajatorului de a face ceva ce nu are legatura cu postul pentru care ati fost angajat sau un anume tratament pe care-l aplica angajatorul doar fata de dvs.
va multumesc ptr.sfat.intradevar am functie de conducere si ptr.faptul ca nu mi-am dat demisia cu acordul ambelor parti ma pun sa fac diferite munci dar nu cele specificate in fisa postului .ca si documente am unele inscrisuri cu semnatura si stampila societatii si pot gasi si niste martori care sa ma ajute daca deschid proces impotriva lor .in acest fel pot avea sanse?va multumesc
Preaviz 45 zile
ATB30
Buna ziua,
Am intrebare legata de perioada de preaviz si orice informatie pertinenta ne-ar ajuta.
Sotia mea, angajat cu CIM, are stipulat in contractul ... (vezi toată discuția)