avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In legatura cu, concedierea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In legatura cu, concedierea

Buna ziua. Am si eu o intrebare
Ieri am fost chemata in biroul sefului meu si mi s-a spus ca in ultima vreme nu am avut rezultate atat de bune si ca au observat ca ma cam plictisesc la birou si ca as avea nevoie de mai mult timp liber si ca ar fi mai bine daca am intrerupe colaborarea noastra. Eu nu intentionam sa demisionez. Asta e movivul invocat de ei.
Este normal si corect? De asemenea cum m-ati sfatui sa procedez... sa semnez cum ca desfacerea contractului s-a facut de ambele parti sau ca am fosct concediata?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:19, 11 August 2009
Pentru a fi concediata trebuie ca angajatorul sa aiba un motiv foarte bun. Nu va dati demisia sub nici o forma ( tineti seama ca daca va dati demisia nu veti benefia de somaj).
Acum depinde de dv ce doriti sa faceti, daca vreti neaparat sa ramaneti in firma se poate pur si simplu nu va dati demisia, angajatorului dv ii va fi foarte greu sa va desfaca contractul de munca daca nu aveti abateri disciplinare, dar aceasta situatie nu ar fi indicata pentru ca stitii si dv. cum e vorba aia dragoste cu forta nu se poate, propune-ti angajatorului sa va desfinteze postul pentru a beneficia si dv. de somaj ......
Analore a scris:

Acum depinde de dv ce doriti sa faceti, daca vreti neaparat sa ramaneti in firma se poate pur si simplu nu va dati demisia, angajatorului dv ii va fi foarte greu sa va desfaca contractul de munca daca nu aveti abateri disciplinare, dar aceasta situatie nu ar fi indicata pentru ca stitii si dv. cum e vorba aia dragoste cu forta nu se poate, propune-ti angajatorului sa va desfinteze postul pentru a beneficia si dv. de somaj ......

Si eu sunt de acord cu acest punct de vedere cu mentiunea ca dragoste cu sila se poate dar nu se mai cheama dragoste!:D
In locul dvs eu as ramane ca sa le fac in ciuda! Oricum va vor gasi motive ca sa va dea afara , mai devreme sau mai tarziu!:)
Daca angajatorul nu va poate asigura incarcare pentru cele 8 ore de munca poate proceda la desfiintarea postului si sa va faca concediere individuala.
In urma concedieii, daca aveti stagiu necesar, puteti beneficia de somaj.

Demisia este un act de vointa al dvs si exclude posibilitatea de a lua somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea pt motive ce tin de pers angajatului IULIU MARIAN IULIU MARIAN buna ziua, in cazul concedierii pentru motive care tin de persoana salariatului,exista o perioada de preaviz pe care angajatul trebuie sa o satisfaca(daca ... (vezi toată discuția)
Desfacere contractului de munca Mishulan Mishulan Am fost anuntat ca mi se desface contractul de munca, pe baza unei abateri disciplinare - intarzierea cu o ora de la locul de munca, intro duminica, desi nu ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat ca daca nu-mi dau demisia mi se va incheia contractul de munca cu litera i Lacu$tA Lacu$tA Lucrez la o companie multi-nationala si in urma unei verificari a activitatii mele (munca de teren) de carte superior mi s-a adus la cunosstinta ca nu mi-am ... (vezi toată discuția)