avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa radiat - control fiscal
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa radiat - control fiscal

va rog spuneti-mi daca un pfa radiat de un an si jumatate de la camera de comert si finantele publice mai poate fii controlat de catre un inspector de la finantele publice si daca da din ce motiv? va multumesc! cu respect!
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 20:28, 2 Iulie 2010
Dupa parerea mea, nu mai are obiect de control inspectorul de la finante.Refuzati ai pune actele la dispozitie.
~ Conținut șters la cerere ~
in anul 2006 depasesc cifra de afaceri de 200000 fara sa stiu ca devin platitor de tva,in 2007 mi se face inspectia fiscala pe 2006 se constata sumele , se depun declaratii si se face proces verbal fara sa ma declare ei platitor de tva, depun declaratii pe 2007 la fel sume mari fara sa mi se spuna ceva,in 2008 depun autorizatia la primarie si in 2009 se radiaza legal cu cerificat fiscal de la adm.fin. ca nu am datorii.In 2010 se face control si se constata ca in 2006 devin platitor de tva,cine se face vinovat? pot plati debite pe un pfa radiat, pe ce baza daca nu am cod de inregistrare? multumesc!
Exisat dreptul de a controla pe perioada cat s-a desfasurat activitate.
In caz contrar, multe societati, pfa-uri ar proceda la radiere si nu ar mai fi cazul la plata impozitelor si taxelor datorate.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
George David, Contabil
conform codului de procedura fiscala ...5 ani dupa incetarea activitatii se poatre face oricefel de control.PS mai este un topic cu aces subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii inspector fiscal liliana liliana In anul 2007 am depus la Administratia Finantelor Publice declaratia de venit pentru PFA in care am declarat venituri mai mari de 35000 Eur, conform cu ... (vezi toată discuția)
Declaratii tva dupa radiere rhnegativ rhnegativ O persoana fizica, agricultor, devine platitor de TVA prin depasirea plafonului si functioneaza 2 ani in acest sistem, neinregistrat ca PFA. In luna august se ... (vezi toată discuția)
P.f.a. - control fiscal dupa radiere boascaelena boascaelena un pfa radiat din registrul comertului in anul 2008 mai poate fi verificat in 2010?mentionez ca la verificare mi-au scos si tva de plata,depasind plafonul de ... (vezi toată discuția)