avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon de familie

Buna tuturor ,sotul plecat la munca in strainatate nu mai vrea sa stie nimic de sotie si copil,ce se poate face in cazul acesta ,banuiesc caci primul pas ar fi divortul ,insa ma intreb cum se va stabili pensia alimentara pt copil ?acesta in romania in ultima perioda nu muncea doar mama
mentionez ca se afla in germania
care ar fi demersurile ?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:19, 16 Mai 2010
In cazul in care nu poate depune o aderverinta de venituri, sau daca tatal nu declara de buna voie ce venituri realizeaza acolo, chiar daca lucreaza fara carte de munca, se va stabili aici, o pensie avandu.se in vedere venitul minim pe economie.
divort ,
plata pensiei in functie de venitul minim garantat.
divortul ,care se inainteaza la instanta de pe raza ultimului domiciliu al paratului.
in procesul de divort se va stabili si cuantumul pensiei alimentare apoi dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort daca sotul nu plateste cu rea credinta pensia alimentara timp de doua luni i se face plangere si implicit dosar pentru abandon de familie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite pensia alimentara casanova30bc casanova30bc Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rus terezia rus terezia sant casatorita si am o fetita de 9 luni sotul e plecat an germania la munca de cand a plecat a uitat de noi daca as face plangere pentru abandon de familie ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc? RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din ... (vezi toată discuția)