avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitate procesuala pasiva a paratului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitate procesuala pasiva a paratului

Buna seara,am si eu o rugaminte,suntem o mica asociatie de proprietari si avem de prin noiembrie un proces cu un proprietar ptr recuperarea datoriilor.Problema este ca la termenul din 19 mai trebuie sa facem dovada calitatii procesuale pasive a paratului,intrebarea este ce trebuie sa depunem la dosar ptr a face aceasta dovada?mentionez ca de la inceputul procesului,paratul nu s-a prezentat la nici un termen desi a fost citat(cred ca nu-l intereseaza),cu multumiri
Cel mai recent răspuns: AVOL , utilizator 09:55, 19 Mai 2010
@Indines
documentele la care faceti dvs vorbire reprezinta proba prin care entitatea juridica asociatia de proprietari=reclamanta isi argumenteaza actiunea
Autorul topicului a precizat in mesajul initial ca are probleme cu 1 proprietar
Am depus copii dupa listele de plata si centralizator cu majorarile aferente(doar de la furnizori),asociatia nu percepe majorari suplimentare,problema este ca nu am copie dupa contractul de vanzare cumparare(toti locatarii fiind suspiciosi cand ceri chiar si o copie),si ma tot gandesc ce sa depunem la dosar ptr a face dovada ca este proprietar..de acumulat el a acumulat datoriile,si nu este prima oara cand ne judecam,la 2 ani o luam de la capat,dar este prima data cand ni se cere aceasta dovada....oare copie dupa cartea de imobil in care figureaza,si copii dupa toate borderourile din aceasta iarna cu ajutoarele de caldura venite de la primarie in care el figureaza or fi de ajutor?
ynocentta a scris:

@Indines
documentele la care faceti dvs vorbire reprezinta proba prin care entitatea juridica asociatia de proprietari=reclamanta isi argumenteaza actiunea
Autorul topicului a precizat in mesajul initial ca are probleme cu 1 proprietar

Am observat ca userul a specificat ce o fi aratat si in actiunea epusa la instanta, ca paratul ar fi proprietar. Dar acelasi user spune va instanta a DISPUS CA LA TERMENUL URMATOR SA DOVEDEASCA CALITATEA PROCESUALA A PARATULUI.
Orin presedintele completului, nu poate sa dispuna astfel,daca nu ar fi o PROBLEMA cu, calitatea persoanei chemata in judecata.
camifinutza a scris:

Am depus copii dupa listele de plata si centralizator cu majorarile aferente(doar de la furnizori),asociatia nu percepe majorari suplimentare,problema este ca nu am copie dupa contractul de vanzare cumparare(toti locatarii fiind suspiciosi cand ceri chiar si o copie),si ma tot gandesc ce sa depunem la dosar ptr a face dovada ca este proprietar..de acumulat el a acumulat datoriile,si nu este prima oara cand ne judecam,la 2 ani o luam de la capat,dar este prima data cand ni se cere aceasta dovada....oare copie dupa cartea de imobil in care figureaza,si copii dupa toate borderourile din aceasta iarna cu ajutoarele de caldura venite de la primarie in care el figureaza or fi de ajutor?
.

Da, puteti depune orice act de care intelegeti sa va folositi ca probe in dosar.
Depuneti si copia unei sentinte anterioare.
Ma mir ca nu ati cerut tuturor copii dupa contractele de vanzare cumparare, pentru ca acolo sunt trecute suprafetele fiecarui apartament, functie de care trebuie sa calculati cheltuielile de intretinere (spatiul locativ, spatiul util)
multumesc frumos,spatiile le-am luat dupa contracte,dar m-am plimbat din usa in usa si mi-am notat din contracte dar nu mi s-a dat nici o copie,asta e,am sa incerc sa ma descurc

Alte discuții în legătură

Întâmpinare. myself. myself. Bună seara, poate ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns. Problema e următoarea... Am fost data în judecata de administratie pt datoriile de la ... (vezi toată discuția)
Actionat in instanta din eroarea reclamantei danalex1971 danalex1971 Am fost citat ca parat intr-un proces civil. Am demonstrat lipsa calitatii procesuale pasive, s-a admis aceasta de catre instanta , [b]dar actiunea deschisa ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva a paratului ContSters146186 ContSters146186 Buna seara,am si eu o problemuta,suntem o asociatie de proprietari,avem un proces cu un proprietar de prin noiembrie,problema este ca pe 19 mai avem termen si ... (vezi toată discuția)