legalmgm a scris:
Florin NEGRUTIU:
“Cersetorul de solidaritate
(...)
Nu ştiu cum să-ţi zic: ar fi prea puţin să te numesc Stat, prea mult să-ţi spun România.
Eşti Fratele meu mai mare, manelistul.
ªtiu că nu vei înţelege, dar din partea mea nu vei avea solidaritate, ci doar dispreţ."
Este oare o pinie ce poate fi acceptata ?
Florin Negrutiu poate sa scrie ce vrea, este problema lui, a patronilor ziarului “Gandul” si a oamenilor politici care-i platesc pe acestia. Si iata cum as putea sa bat campii sustinand ca
toti jurnalistii scriu la comanda politicului.
Sigur, n-as scrie cu acelasi talent, dar nici nu mi-as dori sa denigrez cu talent. Insa realitatea este ca acest articol, o mizerie din punctul meu de vedere si in care cuvantul “Romania” nu are ce sa caute, serveste scopului oricarui conducator: dezbina si stapaneste.
trope_doi a scris:
Din punctul meu de vedere subiectul nu e sensibil deloc – e o discutie ca oricare alta si nu va depasi stadiul de discutie…
In mod normal as fi trecut si pe langa acest articol, cum am facut-o de atatea ori de-a lungul timpului. In opinia mea conflictul “angajati la stat” – “angajati in domeniul privat” este un fals conflict, cum este si cel dintre avocati si consilierii juridici.
Insa in aceste zile si cu siguranta si saptamana viitoare si la anul, acest subiect este si va ramane unul extrem de sensibil.
trope_doi a scris:
Statul, prin reprezentantul sau, este cersetorul…
Potrivit art. 2 din Legea nr. 188/1999, orice functionar public, prin urmare si eu, este reprezentant al statului, mai exact spus al administratiei de stat.
Sigur,
lato sensu statul suntem noi toti, angajati in domeniul privat sau in institutii publice. Insa daca ai niste notiuni elementare de drept administrativ, distingi intre stat si administratia de stat. Iar Florin Negrutiu s-a referit la administratia de stat, chiar daca nu face aceasta distinctie.
Ca angajat in administratia de stat, n-am fost niciodata nevoita sa suport o asemenea afirmatie
N-am nimic de-a face nici cu hotia, nici cu prostia ta.
indiferent ce-ar fi vrut unii sau altii sa-mi spuna de-a lungul timpului. Oricat ar parea de incredibil, nu
toti functionarii publici sunt hoti si / sau prosti, dupa cum nu
toti avocatii sunt…, nu
toti politistii sunt… etc., etc., etc.
Dar, cum scriam la inceput, ceea ce scrie Florin Negrutiu este doar problema lui. Din nefericire pentru mine, un articol postat aici devine si problema mea, ca simplu utilizator inregistrat pe acest site. Iar eu nu am fost si nu voi fi vreodata dispusa sa trec cu indiferenta peste continutul unor articole care generalizeaza in mod inadmisibil.