avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla daca nu mai locuiesc la adresa la care ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla daca nu mai locuiesc la adresa la care am fost citat?

Pe scurt: Anul trecut mi-am schimbat buletinul deoarece m-am mutat in alt oras. Anul asta am primit citatie la vechea adresa pe care nu am semnat eu de primire (evident, ca nu mai stau acolo). Citatia se refera la un proces civil. Pana acum nu m-am prezentat la nici un termen. Daca procesul se judeca si eu pierd, cum ma gasesc ei? Pot in vreun fel sa invoc faptul ca n-am stiut nimic de proces?
Cel mai recent răspuns: marshall_balance , utilizator 10:14, 18 Mai 2010
Daca la momentul la care v-ati schimbat domiciliul litigiul era pe rol, atunci erati obligat conform codului de procedura civila sa indicati noua adresa. Asadar, nu veti putea invoca lipsa de procedura cu dvs daca nu v-ati indeplinit aceasta obligatie procesuala.
Neprezentarea intr-un astfel de proces poate avea consecinte juridice asupra dvs,deci este bine sa reveniti cu o cerere prin care va indicati actualul domiciliu si apoi incepeti sa va prezentati la proces pentru a va face apararile.
Nu puteti invoca tertipul mentionat de dvs
Se impune sa informati instanta despre noul dvs domiciliu si sa participati la judecata cauzei,pentru a va putea sustine si proba punctul de vedere
Mi-am schimbat domiciliul in noiembrie 2009. Citatia mi-a venit in februarie 2010 (Prima infatisare la proces a fost prin martie-aprilie) deci procesul nu era pe rol cand mi-am schimbat eu domiciliul. Asta e intrebarea...ca daca era pe rol stiam ca trebuie sa anunt instanta. Dar NU era pe rol in momentul schimbarii domiciliului. Altcineva a semnat pe citatie de primire si mi-a spus, dar teoretic eu as putea sa nici nu fi stiut nimic de acest proces.Asadar?
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
marshall_balance, utilizator
Asadar, daca e asa cum ati mentionat e viciata procedura.
Cine a semnat in locul dvs? si mai ales cum si de ce ati fost anuntat?

Alte discuții în legătură

Executare silita fara notificare facuta dupa cnp contracte contracte Buna ziua In data de 20 oct 2014 am fost instiintata de banca ca mi-a fost blocat cont ul de pensie in baza unei executari silite de care nu am luat act de ... (vezi toată discuția)
Executare silita amenda rovineta Brokeru22 Brokeru22 Am primit la fostul domiciliu ( unde locuieste mama) o executare silita(somatie) pentru o amenda la rovineta din anul 2012. Amenda a fost aplicata in data de ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta, amenda rovigneta PickPock PickPock Salutare, Am cumparat acum mai bine de 2 ani o masina second-hand de la o persoana (nu proprietar); am dat banii si mi-a dat toate actele masinii. In 2011 ... (vezi toată discuția)