avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare cumparare

SORA IMI CEDEAZA JUMATATEA MOSTENITA DE LA PARINTI ,URMAND SA O DESPAGUBESC CU O SUMA DE BANI .LA ACTUL DE VANZARE CUMPARARE ,TAXE SI ALTE CHELTUIELI AR FI O GRESEALA SA II CER SI EI SA PLATEASCA ?
Cel mai recent răspuns: geomih , utilizator 10:00, 17 Mai 2010
ca regula cumparatorul suporta cheltuielile vanzarii , insa daca va inteleget i cu sora sa plateasca ea, nu este nimic ilegal...
~ Conținut șters la cerere ~
Va sfatuiesc sa nu faceti un cat de vanzare-cumparare ci sa promovati o actiune in instanta de partaj succesoral, iesire din indiviziune, iar dat fiind faptul ca va intelegeti, la primul termen de judecata sa stingeti litigiul pe calea unei tranzactii.
Consturile sunt mai mici.
gresesc daca sugerez ca si la notar exista varianta de partaj voluntar, ce implica taxe mult mai mici decat la vanzare cumparare. ce inseamna costuri mici in instanta? nu se taxeaza si aici la valoare?
Inteleg ca sora urmeaza a renunta in favoarea d-voastra. a cotei parti din mostenirea careia i se cuvine, contra unei sume de bani.
Aceasta inseamna ca trabuie sa faceti un act de vanzare cumparare, nu partaj, si puteti daca doriti si va intelegeti sa suportati ambele parti costurile tranzactiei.

Alte discuții în legătură

Dezbatere deschidere succesiune catipascal catipascal in urma decesului mamei a ramas un apartament a carei unica proprietara a fost. Noi suntem doua surori care mostenim acest apartament.La deschiderea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune la instanta marryy_lm marryy_lm Buna ziua, am nevoie de indrumarea celor cunosc mai bine procedurile succesorale. In situatia in care mostenitorii nu se inteleg sint indrumati pentru ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare apartament? chirileanucoca chirileanucoca as vrea sa stiu cum e mai avantajos un contract de vanzare -cumparare sau un act de donatie pentru un apartament .Mentionez ca se face doar un transfer de ... (vezi toată discuția)