avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interogatoriul paratului plecat din tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interogatoriul paratului plecat din tara

In privinta interogatoriului, cum sa procedez in situatia in care paratul domiciliaza in alta tara ? Nu se poate prezenta la interogatoriu dar...vrea sa declare in favoarea reclamantului (este vorba despre coparticiparea procesuala, prin care acest parat a fost introdus in cauza iar acum vrea sa declare ca nu recunoaste actul si semnatura care fac obiectul cauzei).
Cum sa procedez? Este buna o declaratie data in fata notarului prin care paratul arata ca semnatura de pe inscris nu-i apartine si nu stie nimic despre acest inscris?
Mentionez ca acest parat este reprezentat de avocat ales.
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 12:32, 17 Mai 2010
Tocmai am primit o chestiune similara. Practic avocatul persoanei in cauza mi-a trimis interogatoriul in limba romana, l-am tradus in italiana l-am trimis la notar, s-a dus clienta a semnat dupa care l-am retradus in romana, l-am legalizat si apostilat. Se pare ca asta e practica. Daca doreste sa dea si vreo declaratie, in afara interogatoriului se urmeaza aceeasi procedura.
Dar daca am depus interogatoriul la dosarul cauzei, parata fiind reprezentata legal de catre avocatul ales, nu poate avocatul sa raspunda la interogatoriu?
Parata se afla zilele aceastea in tara dar..fiind bolnava sta cateva zile la oncologie. Este buna o Declaratie data la notariatul de la noi din tara? Parata este si cetatean roman.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii facuta in afara tarii refuzata la starea civila ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua, am mare nevoie de ajutor. Baietelul meu are 11 luni si tatal lui, cetatean australian, nu a fost in tara la data nasterii si nici nu a revenit in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mariukageandra mariukageandra as dori sa stiu daca eu am o declaratie de la sotul meu in limba italiana ca sa pot trece frontiera cu copilul minor e valabila sau trebuie tradusa in limba ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala lvnciobanu lvnciobanu Buna seara. Sunt studenta in Grecia dar momentan ma aflu in Romania si pt a imi putea ridica cineva legitimatia de student de acolo are nevoie de imputernicire ... (vezi toată discuția)