buna ziua
Am avut un accident rutier iar partea vatamata cere bani( are 14 zile ingrijiri medicale conform certificatului medico legal-dosar penal cu posibil d eimpacare). daca eu ii dau suma de bani solicitata pentru impacare, trebui samerg la notar sa facem un document princ are se obliga sa nu mai vina cu pretentii mai tarziu?
Sa mearga intai la Politie si sa declare faptul ca s-a impacat cu dvs., ca intelege sa nu depuna plangere/sa si-o retraga iar pe latura civila nu mai are nici un fel de pretentii, pentru ca a primit suma de....cu titlu de despagubiri materiale.
Puteti sa incheiati, facultativ, si un simplu inscris sub semnatura privata intre parti, in conditiile disp. art.1180 C.civ. care ar trebui sa fie suficient zic eu...
Da puteti si sa va intelegeti cu accidentatul dar bine v-a sfatuit un alt consultant , pe baza unui inscris. Daca nu va intelegeti la suma ceruta de el se va ajunge la proces. Din cate imi dau seama omul vrea bani de la dv. dar atentie sa nu va tarasca apoi in proces. Pt . asta este necesar inscrisul pe care va recomand sa-l faceti la un notar.