avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara...doar prin plangeri penale?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara...doar prin plangeri penale?

Buna ziua.
Am un copil de 11 ani,rezultat in urma unui concubinaj de 5 ani. Acum 10 ani,pe cand copilul avea un an,ne-am despartit.Nu am stiut nimic de el timp de 7 ani (si nici nu mi-am dorit) dar dorind sa ies cu copilul din tara,nu am putut.L-am dat in judecata,am obtinut incredintarea minorului si pensia alimentara,1/4 din sal.minim,pt ca nu stiam unde sta,unde lucreaza,nu s-a prezentat la nici un termen de plata.Aceasta pensia nu o plateste.O data pe an depun o plangere (avocatul o face,nu cunosc procedura,dosarul e de abandon),urmeaza drumuri la politie,declaratii,telefoane,avocat platit,etc.Apoi plateste restanta.Intre timp i-am aflat domiciliul,nu lucreaza,ma rog.
Acum 2 sapt. din nou i-am depus plangere,imi datoreaza 1200 ron,avea termen pana azi,dar mi-a trimis prin posta doar 500.Eu trebuie sa ma prezint azi la politie sa imi retrag sau nu plangerea.Normal,av spune sa nu o retrag pana nu voi avea suma completa.Dar tot trebuie sa ma deplasez pt declaratii.
Intrebare mea:cum pot pune capat acestor plimbari (lucrez in 3 ture,mi-e dificil),m-am saturat de platit avocati (mare parte din banii recuperati se duc acolo)? Sa renunt la pensie? -adica sa nu mai depun plangeri? Fostul concubin a avut o gramada de datorii pe care tot eu le-am platit cand aplecat,7 ani nu mi-a platit nimic,etc-parca nu l-as lasa asa,dar nici nu pot continua asa.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:49, 17 Mai 2010
Alta varianta nu exista. Dvs. alegeti daca renuntati sau ii faceti in continuare plangeri penale.
Chiar daca cercetarea penala isi urmeaza cursul, nu se poate proba reaua-credinta, pt ca tatal minorului nu are venituri, deci nu plateste pt ca nu are de unde, nu ca nu vrea.
Nu aveti alta solutie.
Cel mult, poate veti incerca sa faceti plangerile direct dvs., fara avocat.
multumesc de raspunsuri
din cate am reusit sa aflam ( avocatul de fapt,de la politia din comuna unde locuieste),el lucreaza in Italia.Ceva de genul-cateva luni in Italia,cateva luni in tara...Are de unde,dar nu pot demonstra cu acte,nu are contract de munca
Atunci nu renuntati, am crezut ca de mila ca nu are saracul bani nu mai doriti sa ii faceti plangeri. De fapt avea de unde, atunci merita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon pentru neplata pensiei alimentare RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua.fostul sot nu a platit pensia alimentara fetitei (3 ani) de 1 an si 7 luni,adica din martie 2008.in luna martie 2009 am depus o plangere la politie ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am avut o casnicie care a durat 8 ani ai jumatate, ... Stefanua Stefanua Buna seara! Am avut o casnicie care a durat 8 ani ai jumatate, din care a rezultat un baietel, minorul avand acum 8 ani si jumatate. Suntem divortati de doi ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala si fuga de locul accidentului radu_sas radu_sas Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: in data de 5 ianuarie am accidentat usor un baiat pe trecerea de pietoni. Am oprit sa vad cum se simnte copilul, ... (vezi toată discuția)