avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidarea drepturilor salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidarea drepturilor salariale

Am incetat CIM in data de 10.05.2010, in temeiul art. 65 alin. 1 din Codul Muncii si as dori sa stiu cand se face lichidarea drepturilor salariale; exista o reglementare in aceasta situatie (lege, ordonanta)?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 17 Mai 2010
termenul de prescriptie pt recuperarea drepturilor salariale este de trei ani de la data incetarii CIM.
Da, dar cand se face aceasta lichidare? Din cate stiu eu e in prima zi de salar ulterior incetarii CIM.
Termenul de prescriptie curge de la data de cand trebuia sa se plateasca salariul.
De regula, plata salariilor se face , de exemplu, pentru luna in curs luna urmatoare... posibil ca angajatorul sa va vireze salariul luna urmatoare lunii in care a incetat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariale la zi - incetare cim conf. art. 55 lit. b cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Am un salariat care a fost angajat cu cim incepand cu luna APRILIE, iar in luna MAI a facut incetare cim conf. art. 55 lit. b. Acesta vrea toti ... (vezi toată discuția)
Se poate lichidarea la zi si plata concediului? Marius201390 Marius201390 Lucrez la o firma de 8 luni si initial am avut contract pe o luna pe urma mi-a fost prelungit pana la 1 noiembrie si de la 1 noiembrie mi-a prelungit pe ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz in cazul concedierii pentru motive ce nu tin de persoana salariatului macros macros Buna ziua, am primit de la societatea cu raspundere limitata la care lucrez un preaviz cu urmatorul continut: \"Va aducem la cunstinta ca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)