avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspunderea civila in cazul falimentului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspunderea civila in cazul falimentului

In cazul in care conducerera unei societati este trimisa in cercetare pentru uz de fals,spalare de bani , fals intelectual((efectuarea cu buna stiinta de inregistrari inexacte,precum si omisiunea cu buna stiinta a inregistrarilor in contabilitate.......),refuzul de predare a documentelor contabile catre administratorul judiciar,
aceasta(conducerea:patron,administrator,director)poate raspunde catre pagubiti cu averea personala?
In speta ,un director,chiar daca nu este administrator in acte (desi el este patronul si administratorul real si a trecut pe altii in acte)poate raspunde cu averea proprie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: daponte stefan , utilizator 18:30, 17 Mai 2010
In cazul savarsirii de infractiuni in care consecinta acestora are o legatura de cauzalitate stabilita si dovedita cu prejudiciul produs, bineintels, fie prin constituirea ca parte civila in procesul penal a celor pagubiti, fie pe cale de actiune separata, dar numai dupa ramanerea dfinitiva a hotararii judecatoresti penale (de condamnare).
Administratorul unei societati raspunde cu bunurile personale numai atunci cand este dovedit ca a pagubit societatea cu buna stiinta prin savarsirea unor fapte prevazute de legea penala. Apoi, trebuie vazut, cand este vorba de raspundere patrimoniala, si forma persoanei juridice.
Persoana juridica raspunde in fata legii prin organele de conducere.
Multumesc,
dar daca parchetul amana cercetarea si trimiterea in judecata a respectivilor ce s-ar putea face?
Garda Financiara a inaintat catre Parchetul Giurgiu , pentru cele scrise mai sus , de sase luni si nu s-a intamplat nimic !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate defectuoasa si incompleta OanaRo OanaRo Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Institutie publica, contabilul sef a inregistrat doar partial documentele (veniturile nu sunt ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica Lulica Lulica In anul August 2004 o societate repara doua dintre autoturismele sale intr-un service autorizat; pentru unul dintre autorturisme se emite factura fiscala si ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare facturi in contabilitate ginmarstar ginmarstar Buna ziua, am control de la Politia Economica si de la Garda Financiara, si imi cer actele din 2008-2011 si eu nu le-am depus in contabilitate deoarece eram la ... (vezi toată discuția)