avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si uz de fals

Buna ziua
Cazul meu e putin mai complicat si as vrea sa stiu cum trebuie procedat pentru o rezolvare rapida. Speta este urmatoarea: Persoana X in calitate de secretar al unui birou notarial face o declaratie falsa de radiere de habitatie asupra unui imobil in numele bunicii paterne, declaratie pe care o depune la cadastru in cadrul procedurii de intabulare a imobilului. Imobilul se intabuleaza liber de sarcini.
Notarul descopera ulterior intabularii si depune sesizare la Parchet impotriva lui X si face o adresa catre Biroul de Carte Funciara ca sa se blocheze cartea funciara a imobilului.
Exista acordul bunicii de a face o declaratie de radiere de habitatie in fata unui notar.
Care este procedura ce trebuie urmata pentru a se debloca cartea funciara cat mai rapid?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:43, 17 Mai 2010
Daca bunica este de acord cu declaratia depusa de X, aceasta nu a fost si nu este falsa!
Dar exista sesizarea notarului la parchet. Precizez ca declaratia a fost semnata de X in numele bunicii iar semnatura notarului era in xerox.
In conformitate cu disp L nr 7/1996 republicata in 2006 ,OCPI ,are dreptul sa notifice modificari in evidente ,numai in baza de documente originale
In situatia in care se probeaza existenta de documente care nu sunt autentificate si care nu detin semnatura olografa, exista posibilitatea ca fapta si persoanele responsabile sa se afle sub incidenta legii penale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare decizie si inscris de intabulare prin declaratie notariala? todoran_flo todoran_flo Buna ziua, Am cateva intrebari dar mai intai sa va descriu situatia. Strabunicii mei au avut o curte cu doua imobile, o casa mare in care locuiau ei si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul proprietar, apoi eu noul proprietar la vanzare am cerut si includerea unei clauze de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am incheiat un antecontrat care este trecut in cf ... Cerchia Mihai Cerchia Mihai Buna ziua . Am incheiat un antecontrat care este trecut in CF ! Vanzotorul mi a solicitat radierea antecontractului in vederea intabularii apartamentelor din ... (vezi toată discuția)