avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... date identificare gresite in testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

date identificare gresite in testament

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti care sunt pasii de urmat si cam cat poate dura rectificarea unor informatii trecute gresit intr-un testement. Mai exact mi s-au lasat prin testament unele bunuri imobiliare mie si unei alte persoane insa la sectiunea cu datele mele de identificare numele este scris corect insa adresa este scrisa gresita in sensul ca numele strazii trecute este altul decat strada la adresa la care locuiam in momentul redactarii acestuia.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 19:07, 17 Mai 2010
daca numele este corect, nu cred ca veti avea probleme. testamentul nu se poate modifica. daca va va actiona cineva in judecata, solicitand instantei sa constate ca nu dv. sunteti cea vizata de testator, aveti sanse foarte mari sa castigati, repet, daca numele dv. este scris corect.
mergeti la notariatul unde a fost intocmit testamentul si solicitati indreptarea erorii materiale strecurate.
in dosarul respectiv exista o copie a actului dvs de identitate si se va rezolva rapid totul.
Printr-o incheire la notarul care a intocmit actul
multumesc pentru raspunsurile dvs. si pentru rapiditatea acestora ...

mai exact situatia sta astfel: testamentul ma vizeaza si pe mine si o ruda apropiata. La momentul intocmirii acestuia - acum 10 ani - eu nu am asistat (deci nu a existat o copie a actului meu care sa fi fost atasat la dosarul in cauza..)

numele este scris corect iar singurul lucru scris gresit este numele strazii (restul datelor - numarul, scara apartamentul - sunt scrise corect)

comentarii suplimentare ?
Margareta Stanciu a scris:

mergeti la notariatul unde a fost intocmit testamentul si solicitati indreptarea erorii materiale strecurate.
in dosarul respectiv exista o copie a actului dvs de identitate si se va rezolva rapid totul.

oops, eu am inteles (dedus) ca e testament olograf. daca e autentic, atunci, da, indreptarea erorii, la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament olograf autentificat dariad dariad Nu stiu daca inteleg bine acest termen. Cineva a facut un testament olograf inainte de revolutie. Conform unor documente, rezulta ca aceeasi persoana are un ... (vezi toată discuția)
Succesiune rodica stan rodica stan Speta: proces succesiune-apel ; in fond, in Actiunea civila se prezinta un testament din 2006,(contestat-testator lipsa discernamant). In apel, dupa 5 ani, se ... (vezi toată discuția)
Imparteala de ascendent ana24 ana24 dupa 6 ani de la decesul autorului, am gasit un testament in care s-a facut de catre acesta o imparteala de ascendent.desi s-a eliberat un certificat de ... (vezi toată discuția)