avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Speta: proces succesiune-apel ; in fond, in Actiunea civila se prezinta un testament din 2006,(contestat-testator lipsa discernamant). In apel, dupa 5 ani, se prezinta un alt testament din 1998 gresit intocmit, justificand ca cel din 2006 este doar o indreptare a unei erori materiale din testamentul 1998. Curat Kafka !
1-Consult L.36/1995 art 87- indreptarea erorii materiale se face de notar PRIN INCHEIERE,deci pe testamentul din 1998,nu dupa 8 ani, CORECT ?
2-O actiune se judeca pe testamentul prezentat in Actiunea civila, CORECT ?
Rog o opinie daca ma pot astfel apara, in scris, la urmatorul termen. Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 14:59, 22 August 2015
Cat priveste indreptarea erorilor dintr-un testament, acestea pot fi facute chiar pe testamentul respectiv cu semnatura testatorului dar si printr-un alt testament, in masura evident in care nu il revoca pe cel precedent. Cat priveste dispozitia invocata de dvs, dupa cum vedeti nu doar notarul (si nu prin inchiere!) poate indrepta erorile materiale dintr-un testament, plus ca dispozitia invocata nu este relevanta in raport cu speta data.

Actiunea civila se judeca pe testamentul autentic (nu pot fi doua testamente valabile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de intretinere Alexandrina Mihai Alexandrina Mihai Am un testament olograf prin care mie si unei alte persoane ni se transmit la data decesului testatoarei bunurile aflate in patrimoniul acesteia. Pana la ... (vezi toată discuția)
Neconcordante intre dispozitiv si considerentele unei hotarari d.eloredana d.eloredana Buna seara! in situatia in care considerentele unei hotarari sunt contradictorii cu dispozitul aceleeasi hotarari, ce procedeu juridic am la dispozitie pentru ... (vezi toată discuția)
Neglijenta notariala edyyy10 edyyy10 exista un testament autentic din 2005 dar notara nu a trecut numerele si in litere iar un teren de 85000 mp a fost trecut ca fiind de 8500mp. Mama mea nu are ... (vezi toată discuția)