avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluarea datoriilor in procedura succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluarea datoriilor in procedura succesorala

Buna seara,

Sora mea si cu mine am mostenit un apartament.In momentul de fata are datorii mari la intretinere,iar eu doresc deschiderea sucessiunii.Trebuie sa-si declare datoriile pe care le are (de pe urma parintilor nu exista datorii) la momentul deschiderii succesiunii?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 21:59, 17 Mai 2010
In dezbaterea succesiunii nu intereseaza datoriile la intretinere, ci trebuie sa nu existe datorii la fisc ( trebuie sa fie impozitele platite la zi).
~ Conținut șters la cerere ~
anicka a scris:

Buna seara,

Sora mea si cu mine am mostenit un apartament.In momentul de fata are datorii mari la intretinere,iar eu doresc deschiderea sucessiunii.Trebuie sa-si declare datoriile pe care le are (de pe urma parintilor nu exista datorii) la momentul deschiderii succesiunii?
Va multumesc anticipat

Va rog frumos sa cititi Regulamentul de postare, deoarece ati deschis acelasi subiect de mai multe ori, iar una dintre discutii va fi stearsa.
www.avocatnet.ro/content/for...

In alta ordine de idei, orice mostenire are un activ si un pasiv succesoral iar conform disp. art.774 C.civ., in alcatuirea pasivului mostenirii intra datoriile si sarcinile mostenirii.

Conform art.723 C.civ. prin sarcina succesorala se intelege :"cheltuielile pentru administrarea si lichidarea mostenirii, inclusiv taxele si impozitele pentru bunurile din mostenire sau cheltuielile necesare pentru efectuarea procedurii succesorale".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand tatal nu va mai fi in viata cine va trebui sa plateasca datoriile sale? windy windy O situatie ,pentru care va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti..Persoana in cauza este tatal a 3 copii.In prezent divortat,si cu un venit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.vă rog sa-mi spuneti daca la un proces de succesiune, suma ... cezyochi cezyochi Bună ziua.Vă rog sa-mi spuneti daca la un proces de succesiune,suma ratelor platite la bancă pentru un credit imobiliar contractat impreuna,după decesul ... (vezi toată discuția)
Notificare cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)