avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond reparatii as. de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond reparatii as. de proprietari

pot fi data in judecata daca nu am bani pentru a plati izolarea blocului (acoperisului),in situatia in care aceste lucrari s-au mai executat in urma cu aproximativ 7-8 ani?
Acoperisul (terasa) condomuniului reprezinta parte comuna a carei intretinere/
reparatie reprezinta responsabilitatea asociatiei de proprietari
Lucrarea de hidroizolatie ,in raport de suprafata ,impune o valoarea apreciabila,
pentru perceperea careia ,asociatia are obligatia sa dispuna un termen
Referitor la necesitatea unei noi reparatii la intervalul mentionat de 7-8 ani de la ultima reparatie,trebuie verificat existenta garantiei ultimei lucrari si eventual daca nu poate fi solicitat executantul sa remedieze defectiunile aparute.
In situatia in care ,in intervalul de 90 de zile de la decaderea termenului limita de plata a fondului de reparatii ,nu ati contribuit la actualizarea acestuia conform hotararii adunari generale,asociatia de proprietari,dupa parcurgerea proceduri prealabile ,poate desfasura procedura recuperarii prin instanta
@yo5djk
Dv. sunteti obligata, in calitate de proprietar in acel condominiu sa contribuiti la reparatia oricarei parti din proprietatea comuna, avand o cota-parte indiviza din aceasta.
Daca nu platiti reparatia terasei, acea suma vi se considera restanta si puteti fi actionata in judecata ca pentru orice alt fel de suma in restanta.

Degeaba ar fi garantia inca valabila daca firma care a executat acum 7-8 ani lucrarea deja nu mai exista.

Asa ca Dv. nu aveti decat optiunea de a plati lucrarea de reparatie. Puteti merge la presedintele asociatiei, sa-i explicati situatia Dv. financiara si poate reusiti sa-l convingeti sa faceti un plan de esalonare a acestei sume pe o perioada mai lunga, fara a va considera restanta penalizabila. Si incercat, ca pe langa cota de intretinere curenta sa platiti si ce e necesar pentru terasa.

Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis la bloc ciucuadrian ciucuadrian Va rog frumos luminati-ma si pe mine: - pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa si refuz incasare plata aquarius aquarius 1. Am un garsoniera la etajul 4 (ultimul etaj) pentru care am efectuat in mod individual reparatiile la terasa aferanta acesteia in aug 2012, asta dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Refuzul asociatiei de locatari sa restituie banii pentru reparatia hidroizolatiei la acoperis baciu_ion baciu_ion Buna ziua.Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj si in primavara acestui an am solicitat asociatiei de proprietari sa refaca hidroizolatia acoperisului deoarece ... (vezi toată discuția)