avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort,custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort,custodia copilului

buna ziua.am34 ani,casatorita de 5ani.am ofetita de 9ani si as vrea sa stiu daca in urma divortului,am dreptul sa merg cu copilul in italia(muncesc cu carte de munca)fara ca sa cer acordul tatalui,asta in conditiile in care copilul imi este incredintat mie.mentionez ca tatal copiluluieste bolnav,avind un certificat medical din care reiese ca are un handicap de gradul3,si are nevoie de insotitor.
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 21:54, 17 Mai 2010
In cazul in care fetita va va fi incredintata dvs spre crestere si educare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,atunci nu mi este necesar acordul tatalui pentru a pleca cu minora in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile parintelui divortat alexmada alexmada buna ziua as avea si eu o problema:sunt divortata din 2002 iar din aceasta casatorie am fericirea de a fi mama unei fetite de 8 ani in urma divortului fetita ... (vezi toată discuția)
Plecarea cu minorul in italia motoc18 motoc18 nu sunt casatorita dar am un copil minor care poarta numele tatalui este trecut in pasaportul meu,pot pleca in italia? (vezi toată discuția)
Trecerea frontierei a unui minor insotit doar de un parinte Geanina-Irina Geanina-Irina Buna ziua.Am o fetita de 6 ani si doresc sa o iau cu mine in Italia dar:e trecuta pe numele tatalui,nu am fost casatoriti legal niciodata,nu l-am dat pt pensia ... (vezi toată discuția)