avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire - act de vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire - act de vinzare cumparare

Buna ziua! Am si eu o intrebare .....un act de vinzare -cumparare poate fi atacat in instanta?
Tovarasul meu de viata a decedat subit in urma unui accident de circulatie. El are doi copii din doua casatorii anterioare. Unul din copii este adult (22 de ani) celalalt copil este minor(10 ani). In timpul vietii a avut mai multe bunuri in propietate. Cu unele dintre ele a facut act de vinzare-cumparare pe numele copilului mai mare dar in momentul cind acesta era minor si avea nevoie de tutore. La data intocmirii actelor de vinzare cumparare, celalalt copil era nascut, dar nu era in ingrijirea lui, ci platea pensie alimentara. Acum acele acte de vinzare - cumparare ar putea fi atacate in instanta?
Eu stiu ca un act de vinzare-cumparare poate fi contestat sau atacat in instanta doar in termen de 30 de zile sau 3 luni.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:01, 18 Mai 2010
Ar putea fi atacate daca se poate proba ca nu s-a platit pretul de catre copii, vanzarea fiind de fapt o donatie deghizata.
Contractul de vanzare-cumparare poate fi atacat pt motive ce conduc la nulitatea absoluta a actului.
Termeul de prescriptie al actiunii - imprescriptibila.
daca se invoca nulitatea absoluta a actului de vanzare-cumparare, actiunea este imprescriptibila .
avand in vedere calitatea dvs. de mostenitor rezervatr, aveti sanse in instanta cu aceasta actiune.
trebuie avute in vedere mai multe aspecte inainte de a demara in instanta o astfel de cerere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament valeriucta valeriucta Testamentul legalizat prin act notarial poate fi atacat si modificat ulterior , prin actiune in instanta ,de catre mostenitori ? (vezi toată discuția)
Actul de vinzare-cumparare poate fi contestat? mieluu mieluu am citit aici,in forum,ca actul de vinzare-cumparare poate fi contestat dupa moartea parintilor. cum poate fi? multumesc. eu vreau sa ma feresc,asta e ... (vezi toată discuția)
Act vanzare teren danielovski danielovski As vrea va rog sa stiu daca se poate ataca un act de vanzare autentic , 2005, dat fiind faptul ca la acea data procura nu era autentica (au fost 3 proprietari) ... (vezi toată discuția)