avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructie pe teren extravilan
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructie pe teren extravilan

Buna ziua,
Am un teren extravilan, proprietate personala pe care am construit o casa.
Terenul se afla la limita intravilanului, cu posibilitati de racordare la reteaua de apa , gaz ( mai exact pe partea stanga a drumului sunt constructii vechi de cativa zeci de ani, dar partea dreapta, unde am eu terenul este teren arabil extravilan conform CF.)
Cand am inceput lucrarea(apr. 2 ani),am depus si cererea pt A de C., dar acesta a fost refuzat pe motiv ca nu se poate construi pe teren extravilan, dar se poate face un PUZ, a carui aviz de oportunitate a si primit avizul favorabil al primariei, insa cu o conditie:- teritoriul studiat urma sa fie teritoriul cuprins între limita intravilanului existent si lotul de dupa parcela mea,insa de pe partea dreapta a strazii. Acest lucru ar insemna ca eu pentru a introduce terenul meu de 700 mp in intravilan ar mai trebuii sa fac studiu pe inca un teren de cca. 5000 mp (teren ce se afla intre limita intravilanului de pe partea dreapta a drumului si parcela mea) teren care nu este proprietatea mea, lucru care nu am facut. Intre timp casa a fost construita in "rosu", dupa care s-au terminat pe moment resursele financiare :sorry:
Ce solutie credeti ca pot gasii pentru a intra in legalitate, si care ar fi consecintele in cazul in care voi fi depistat de autoritati?
Cu deosebita stima,
A.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:51, 18 Mai 2010
Din pacate amenda este intre 1.000 si 10.000 lei, avertismentul nefiind posibil in aceasta materie a autorizarii constructiilor.
Ce solutie credeti ca pot gasii pentru a evita acest lucru?
Sa mergeti la OCPI pentru a scoate, macar, terenul din circuitul agricol... Din pacate, exista unele prevederi legale (cum ar fi cea din legea 50/1991 - nu se construieste in extravilan) pentru care nu exista "chichite"...Avand in vedere faptul ca avizul favorabil pentru PUZ il da Consiliul judetean si nu consiliul local, care, ulterior avizului CJ, il aproba prin HCL, va sfatuiesc sa mergeti la directia de urbanism si amenajare a teritoriului de la CJ sa stai de vorba si cu ei...poate este posibil sa faceti PUZ doar pentru parcela dvs... Sau puteti discuta cu proprietarul parcelei de 5000 mp sa impartiti costurile (cred ca si pe el l-ar avantaja o valoare crescuta a terenului, devenit intravilan)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)
Teren partial in intravilan / partial in extravilan limitlessidea limitlessidea Buna ziua, Am o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv. In 2013 am cumparat un teren aflat partial in intravilan (cca. 55%), partial in extravilan ... (vezi toată discuția)
Introducere teren extravilan în intravilan și construire locuintă bojflav bojflav Bună! Sunt proprietarul unui teren extravilan, situat exact în limită cu intravilanul localității, peste drum de mine sunt construite case. În ... (vezi toată discuția)