postul de administrator se obtine prin angajarea unei persoane (fizice sau juridice) de catre comitetul executiv al asociatiei respective. nici o instanta nu poate impune unei asociatii sa-si angajeze o anumita persoana pe post de administrator
@melinda75
parte din sustinerile dvs sunt contrare dispozitiilor in vigoare
-Administratorul de imobil,este angajatul asociatiei de proprietari,astfel incat nu este inteligibila sustinerea dvs referitoare la aspectul ca cei de la apa nu au vrut sa incheie contract cu dansa
-Noua administratora ,nefiind in posesia facturilor detinute de mama dvs cum a inceput sa incaseze bani pentru consumuri,fara facturi,pe baza citirii de apoemtre
In situatia mentionata de dvs,reprezentantii asociatiilor in cauza ,ce pozitie adopta,
de vreme ce impunerile sunt viciate ,neavand la baza factura emisa de furnizorul de utilitati ?
@melinda75.
Ca sa ne lamurim cat de cat va sugerez sa nu mai vorbiti de mama, ca nu are legatura gradul de rudenie cu activiutatea asociatiei. Nu discutam de mama, tata, feciorul sau fiica. Si nuci macar nu ne lamurim daca introducem in discutie administratorul si "sentinta de a prelua o asociatie" ca nu exista asa ceva in realitate. Nu da cineva o sentinta pentru a administra...
Discutam de asociatii de proprietari care sunt reprezentate de presedinti.
In situatia asociatiei nou infiintate, desprinse din cea veche, care este motivatia furnizorului de nu vrea sa incheie contract separat? Restantele, nu?
Avem mai multe posibilitati de rezolvare:
- Presedintii ambelor asociatii, cu cenzorii lor sa incheie un protocol prin care sa se stabileasaca datoriile fiecarei asociatii, grafice de plata, etc.
- Presedintii ambelor asociatii sa mearga impreuna la directorul furnizorului si sa incheie o intelegere, un protocol prin care se stabilesc obligatiile fiecarei asociatii fata de furnizor.
Se poate ca fiecare sa primeasca facturi separate si sa-si plateasca separat. Se poate conveni ca pentru o perioada sa se factureze ca si pana acum unei singure asociatii, iar aceasta va factura celeilalte asociatii lunar o parte din factura, conform consumului si protocolului incheiat. Asocaitia noua va plati catre asociatia veche iar aceasta va achita in continuare intreaga factura la furnizor.
Mai sunt si alte solutii, importanta fiint colaborarea.
Buna ziua,
Va multumesc pentru mesaj si as mai avea o intrebare:In ce baza ar putea refactura asociatia de proproietari cv utilitatilor catre cealalta asociatie de proprietari?(Exista baza legala?)
Se poate refactura si cv.penalitatilor care ii sunt facturate?
Asociatia care primeste factura de la furnizor va emite factura catre cealalta asociatie, in baza intelegerii, protocolului incheiat intre cele 2 asociatii. In acel protocol se prevede ca lunar sa se citeasca indexul, sa se intalneasca cei 2 administratori sa faca socotelile, sa repartizeze costurile pe fiecare apartament, sa repartizeze diferentele... Dupa efectuarea acestor calcule semneaza de efectuarea acestora cei 2 administratori, solicita ajutorul si/sau viza cenzorilor si presedintilor.
Aceste calcule si repartizari se fac pentru fiecare factura in parte (apa, caldura, gaz, energie electrica...), inclusiv pentru penalizarile lunare facturate de furnizori.
Penalizarile vechi, existente in evidenta asociatiei, se repatizeaza de catre cei 2 administratori pe fiecare apartament in parte, se introduc intr-o situatie insotita de un proces verbal vizat de cenzori si presedinti. Asociatia veche pastreaza in evidenta doar penalizarile proprietarilor ce raman in aceasta iar asociatia noua preia penalizarile proprietarilor ei. Acestea se consemneaza apoi de fiecare administrator in fisele individuale ale fiecarui apartament.
Asa ca baza legala a acestor operatiuni (repartizari, evidente, facturari, decontari..) este protocolul incheiat intre conducerile celor 2 asociatii, adica intelegerea partilor este lege.