avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum se calculeaza perioada de 2 ani de concediul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum se calculeaza perioada de 2 ani de concediul de crestere a copilului

Buna ziua
As dori sa stiu cand expira cei 2 ani de crestere a copilului. Mentionez ca am nascut in data de 30 septembrie 2009. In 23 septembrie am intrat in concediu medical (cele 126 de zile ), iar in data de 20 ianuarie 2010 am intrat in concediu de crestere a copilului. As dori sa stau acasa 2 ani de zile dar nu stiu cand trebuie sa ma intorc la lucru : in septembrie 2011 sau ianuarie 2012?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:22, 18 Mai 2010
Buna ziua,

concediu crestere copil inceteaza la data cand copilul implineste doi ani. Asadar, 1 octombrie 2011 ar trebui sa fie prima zi de lucru.
Cic se acorda de la nasterea copilului( teoretic) ...nu se poate cumula cic cu cel de maternitate. pirn urmare fix cand va avea copilul 2 ani inceteaza si cic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediului de crestere a copilului elena steff elena steff Buna ziua! Am o nelamurire legata de durata concediului de crestere a copilului. Eu am intrat in concediu prenatal la 1 septembrie 2008 pana la 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind concediu de crestere a copilului cristinalexia1983 cristinalexia1983 Buna ziua!!! as avea niste nelamuriri privind completarea documentelor necesare pentru indemnizatia de crestere a copilui , respectiv datele care trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Cand revin la munca dupa cic: la 2 ani dupa ce am intrat in cic sau la 2 ani dupa ce am nascut? ina_enache ina_enache Buna ziua Sunt cadru didactic si am o dilema care s-a nascut acum 2 zile cand de la scoala am tot auzit diverse opinii. Am nascut pe 28 ianuarie 2010 dar ... (vezi toată discuția)