avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire de a lucra in tura de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire de a lucra in tura de noapte

Buna ziua. Mama mea, care este asistenta medicala a obtinut o derogare pentru a nu mai lucra in tura de noapte, in baza analizelor medicale si a avizului Medicinei Muncii si directorului, bineinteles.
Un an de zile dupa ce a obtinut aceasta derogare a lucrat alternativ in turele de dimineata si dupa-amiaza. De doua luni sefa ei de sectie (careia nu i-a convenit de la inceput faptul ca mama nu mai face tura de noapte) i-a spus ca ea a decis sa o cheme numai in tura de dupa-amiaza.
Intrebarea mea este: este legala aceasta decizie a sefei de sectie? Adica, normal nu ar fi sa lucreze alternativ in celelate doua ture ca si pana acum?
Si daca este ilegal ceea ce a decis ea, ce demersuri trebuiesc facute? Cui trebuie sa se adresese, mama mea?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:36, 18 Mai 2010
Poate ar fi bine daca ar face o informare catre conducerea spitalului si a solicita baza legala in care sefa ei a decis sa o cheme numai pe tura de dupa-amiaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ture de noapte marioarafilipine marioarafilipine buna,lucrez pe o sectie de psihiatrie cu 25 de paturi sintem 5 asistente 4 dintre noi fac in jur de 7-8 ture de noapte/ luna, iar una care este sefa de sectie ... (vezi toată discuția)
Nedreptate in instituțiile statului vyo36 vyo36 Buna dimineata! Sunt angajata unui spital de stat in functia de asistent medical si de câteva săptămâni noi, asistentele medicale, ne confruntăm cu ... (vezi toată discuția)
Inventar monicaborsan monicaborsan Buna Ziua !!! Lucrez ca vanzatoare la o firma de lenjerie intima !!! Ne-au anuntat astazi ca pe data de 27-28.10.2011 avem inventar ! Vreau sa va intreb ... (vezi toată discuția)