avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nedreptate in instituțiile statului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nedreptate in instituțiile statului

Buna dimineata! Sunt angajata unui spital de stat in functia de asistent
medical si de câteva săptămâni noi, asistentele medicale, ne confruntăm cu urmatoarea situatie: nu mai avem acces cu masina personală în curtea spitalului, pe motiv ca suntem multe si nu este loc. Acces in curtea spitalului au doctorii, rezidenții si tot personalul tesa. De mentionat este faptul ca in tura de dupa-amiaza si de noapte curtea spitalului este goală iar noi suntem nevoite sa umblam dimineata la 5.30 a.m si noaptea cu masinile printre blocuri. Am vorbit cu persoanele abilitate pentru a ne elibera si noua permis de acces dar toți au ridicat din umeri fara un raspuns concret. Întrebarea noastra este urmatoarea: exista un cadru legal de a putea combate aceasta situatie în care ne aflam? Noi o consideram drept discriminare ,deoarece si noi suntem licențiate iar fara noi , personalul tesa nu ar exista si nu au studii mai multe decat noi!! Ce ne îndrumați sa facem?? Multumim anticipat!! O zi buna!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 4 Martie 2016
Sa faceti o greva japoneza.
vyo36 a scris:

.... Întrebarea noastra este urmatoarea: exista un cadru legal de a putea combate aceasta situatie în care ne aflam? Noi o consideram drept discriminare ,deoarece si noi suntem licențiate iar fara noi , personalul tesa nu ar exista si nu au studii mai multe decat noi!! Ce ne îndrumați sa facem?? Multumim anticipat!! O zi buna!!

Cadrul legal nu exista , insa in reg.intern ar trebui sa verificati daca exista sau nu o astfel de interdictie.

Depuneti un memoriu la conducerea spitalului si/sau la Ministerul Sanatatii si vedeti ce va raspund.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu spital de stat Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Suntem o sectie intreaga formata din 12 asistente si 10 infirmiere nemulțumite de cum se calculeaza salariul cuvenit si dorim sa stim daca avem ... (vezi toată discuția)
Scutire de a lucra in tura de noapte dorras dorras Buna ziua. Mama mea, care este asistenta medicala a obtinut o derogare pentru a nu mai lucra in tura de noapte, in baza analizelor medicale si a avizului ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea in asistent medical principal ilariana ilariana va rog sa ma lamuriti intr-o problema cu care tocmai ma confrunt: am sustinut ex de principal pentru asistent medical si am primit decizia cu un salariu de ... (vezi toată discuția)