avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor pentru nastere conform Contractului de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor pentru nastere conform Contractului de munca unic la nivel national 2005-2006

Buna ziua. Desi sunt un membru nou inregistrat, caut de mult o solutie la problema mea si un mic ajutor, daca se poate...
Pe 28 ianuarie 2006 am nascut o fetita. Conform contractului de munca unic la nivel national pe 2005-2006, art. 51, lit. c, aveam dreptul sa primesc un salariu de baza ca ajutor pentru nastere. Am facut aceasta cerere in martie 2006, am predat-o si la sindicatul institutiei la care lucrez (Opera Nationala din Bucuresti) si raspunsul neoficial (caci scris inca nu am primit nimic) a fost ca ei (institutia) nu dau acesti bani, ca nu au acceptul Ministerului Culturii sa dea acest ajutor, si ca nu e precizat in Contractul colectiv la nivel de ramura, contract pe care nu il gasesc si nu pot face rost de el. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in continuare, unde sa ma duc, cu ce acte, ce taxe trebuie sa platesc, daca am dreptul la acest ajutor, caci daca am dreptul, nu am de gand sa-i las sa scape... Va multumesc anticipat!
Băiatul meu are 10 luni şi mi s-a spus că voi lucra cu 2 ore mai puţin doar pînă împlineşte un an! E corect?
Cum se face acea cerere la ITM?
Programul redus cu 2 ore zilnic se alica pana la varsta copilului de 2ani.Dreptul la acest ajutor este pana la varsta copilului de 3 ani.Date referitoare la ITM :www.ITMBucuresti.ro
Adresa:
- sediu: Str. Radu Voda nr. 26-26A, sector 4
- punct (evidenta muncii): Calea Giulesti nr. 6-8, sector 6
- Cod Fiscal: 12346319

Telefoane utile:

Email: itmbucuresti@itmbucuresti.ro

Program de lucru cu publicul la sediul Str. Radu Voda nr. 26-26A, sector 4:
luni, marti, joi, vineri: 8.30 - 16.30
miercuri: 8.30 - 18.30

Program de lucru cu publicul la sediul Calea Giulesti nr. 6-8, sector 6:
luni, marti, miercuri si joi: 8.30 - 13.00

Telefon inspector serviciu (pentru relatii): 331.76.98

Audiente:

Inspector sef:
in fiecare joi intre orele 13.00 - 16.30, tel/fax 331.76.14

Inspector sef adjunct securitate si sanatate in munca:
in fiecare marti intre orele 13.00 - 16.30, tel/fax 331.13.29

Inspector sef adjunct relatii de munca:
in fiecare miercuri intre orele 13.00 - 16.30, tel/fax 331.76.15
Eu am facut sesizare pe internet -am deschis ITM si acolo e adresa directa pentru sesizari.
Noi avem si CCM unic la nivel national si cel de ramura(art. 93 lit c) care se aplica.
BAFTA MULTA
Doar la doua unitati sanitare s-a obtinut acest lucru si prima unitate a fost data in judecata.
Si mai e un lucru-felul cum se impoziteaza acesti bani.
Se opresc 9,5%;6,5%si 1% FARA cei 16%.
Se face o adresa cu nume, domiciliu(altfel nu se citesc)-si cand vin in control nu spun nimic despre cel care a facut adresa:
Se mentioneaza ca nu se aplica legea 51 si 100din CCM (93 din ccde ramura) cu toate demersurile facute pana cum (cerere etc)
Poti mentiona si programul redus care nu se aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere de la angajator b_anyela b_anyela buna ziua, Este adevarat ca angajatorul trebuie sa plateasca o prima de nastere mamei, cuantumul fiind un salar mediu pe unitate. Stiu ca aceasta chestiune ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere LUMI1971 LUMI1971 Am avut o salariata,cadru didactic,incadrata pe perioada determinata,care a nascut pe 30 august 2007.Incepand cu 01.09.2007 s-a mutat la alta unitate ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)