avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... piramida nazala sparta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

piramida nazala sparta

daca in EXPERTIZA MEDICALA scrie ca deviatia de sept a unui pacient nu i se poate demonstra exact vechimea ,poate fi din cauza unei batai mai vechi, cum se interpreteaza de catre judecator ???

are un castig inculpatul care a fost acuzat ca i a spart nasul partii vatamate?
Cel mai recent răspuns: cercetasa , utilizator 13:10, 18 Mai 2010
probabil este aplicabil principiul in dubio, pro reo.
va multumesc pt. raspuns dar un pic mai detaliat se poate?
Colegul meu a incercat sa va spuna ca atunci cand exista anumite dubii intr-un dosar penal, acestea se interpreteaza ca principiu in favoarea inculpatului!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
daca nu se poate stabili cu certitudine ca acel diagnostic, acea vatamare, a fost cauzata de actiunea violenta a faptuitorului, atunci acesta nu va fi pedepsit sau va fi pedepsit doar pt. o infractiune mai usoara (de exemplu, lovire, in loc de vatamare corporala).
in dubio pro reo se traduce astfel: daca exista dubii, acestea profita celui acuzat.
VA MULTUMESC MULT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

scandal cu vatamare geote geote am avut un scandal in incinta unei discoteci in urma caruia eu si alte 3 persoane am ajuns la spital,eu am certificat medico-legal cu 7 zile.unul are 30-40 de ... (vezi toată discuția)
Retragere plângere CovaciCovaci CovaciCovaci Va salut domnilor. O problema as avea si eu. Acum 2 luni am fost talharit de bani si bunyri .am fost batut si privat de libertate. Am adus la politie in ... (vezi toată discuția)
Lovire Amalia Dinu Amalia Dinu doresc sa stiu daca urmatoarele constatari ale medicului legist constituie suficiente probe pentru a demara o actiune penala, avand in vedere ca mi s-a spus ... (vezi toată discuția)