daca in EXPERTIZA MEDICALA scrie ca deviatia de sept a unui pacient nu i se poate demonstra exact vechimea ,poate fi din cauza unei batai mai vechi, cum se interpreteaza de catre judecator ???
are un castig inculpatul care a fost acuzat ca i a spart nasul partii vatamate?
Colegul meu a incercat sa va spuna ca atunci cand exista anumite dubii intr-un dosar penal, acestea se interpreteaza ca principiu in favoarea inculpatului!
daca nu se poate stabili cu certitudine ca acel diagnostic, acea vatamare, a fost cauzata de actiunea violenta a faptuitorului, atunci acesta nu va fi pedepsit sau va fi pedepsit doar pt. o infractiune mai usoara (de exemplu, lovire, in loc de vatamare corporala).
in dubio pro reo se traduce astfel: daca exista dubii, acestea profita celui acuzat.
scandal cu vatamare
geote
am avut un scandal in incinta unei discoteci in urma caruia eu si alte 3 persoane am ajuns la spital,eu am certificat medico-legal cu 7 zile.unul are 30-40 de ... (vezi toată discuția)
Lovire
Amalia Dinu
doresc sa stiu daca urmatoarele constatari ale medicului legist constituie suficiente probe pentru a demara o actiune penala, avand in vedere ca mi s-a spus ... (vezi toată discuția)