avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... piramida nazala sparta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

piramida nazala sparta

daca in EXPERTIZA MEDICALA scrie ca deviatia de sept a unui pacient nu i se poate demonstra exact vechimea ,poate fi din cauza unei batai mai vechi, cum se interpreteaza de catre judecator ???

are un castig inculpatul care a fost acuzat ca i a spart nasul partii vatamate?
Cel mai recent răspuns: cercetasa , utilizator 13:10, 18 Mai 2010
probabil este aplicabil principiul in dubio, pro reo.
va multumesc pt. raspuns dar un pic mai detaliat se poate?
Colegul meu a incercat sa va spuna ca atunci cand exista anumite dubii intr-un dosar penal, acestea se interpreteaza ca principiu in favoarea inculpatului!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
daca nu se poate stabili cu certitudine ca acel diagnostic, acea vatamare, a fost cauzata de actiunea violenta a faptuitorului, atunci acesta nu va fi pedepsit sau va fi pedepsit doar pt. o infractiune mai usoara (de exemplu, lovire, in loc de vatamare corporala).
in dubio pro reo se traduce astfel: daca exista dubii, acestea profita celui acuzat.
VA MULTUMESC MULT.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

scandal cu vatamare geote geote am avut un scandal in incinta unei discoteci in urma caruia eu si alte 3 persoane am ajuns la spital,eu am certificat medico-legal cu 7 zile.unul are 30-40 de ... (vezi toată discuția)
Retragere plângere CovaciCovaci CovaciCovaci Va salut domnilor. O problema as avea si eu. Acum 2 luni am fost talharit de bani si bunyri .am fost batut si privat de libertate. Am adus la politie in ... (vezi toată discuția)
Agresiune, pierderea unui dinte eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost agresat de catre o persoana. In urma loviturilor au rezultat mai multe echimoze, precum si dintele 24 spart care a ... (vezi toată discuția)