avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PLATA SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PLATA SALARIU

Exista un termen limita pt plata salariului, este vreo reglementare in acest sens?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 18 Mai 2010
plata salariului se face la data/datele inscrise in contractul individual de munca.
Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.

La ce va referiti cat spuneti termen limita a platii salariului? ... un salariu neplatit se poate solicita in instanta in termen de 3 ani de la data de cand trebuia platit.
Angajatorul poate modifica unilateral data platii salariului in data de 24 a lunii de ex pt luna anterioara?
Orice modificare a c.i.m. impune semnarea unui act aditional ... prin urmare, modificarea datei platii salariului se face prin act aditional si nu prin decizie unilaterala a angajtorului .. insa, in conditiile actuale, se impune sa dam crezare unui angajator care solicita modificarea datei de plata a salariului din lipsa banilor.
In cazul in care data plati salariului este prevazuta si in ccm pe unitate si se face un aa la acesta este suficient?
Prin cim se poata stabili un termen de plata al salariului de exemplu data de 30 a lunii pt luna anterioara?

Alte discuții în legătură

Modificare cim pe baza de decizie etta etta Am o nelamurire. Pentru modificarea unor clauze din CIM referitoare la salariu si schimbarea functiei este obligatoriu incheiarea unui act aditional sau este ... (vezi toată discuția)
Decizie?sau act aditional?sau amandoua? deni15 deni15 cand un salariat trece la o alta transa de vechime, ii faci decizie ?sau act aditional? fiind o modificare la contract mai exact se modifica ... (vezi toată discuția)
Modificare data platii la salar simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sefii vor sa schimbe data platii salariului. Din cate stiu eu acest lucru se poate face doar printr-un act aditional, si daca acest act aditional ... (vezi toată discuția)