avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PLATA SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PLATA SALARIU

Exista un termen limita pt plata salariului, este vreo reglementare in acest sens?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 18 Mai 2010
1. Da, este suficient actul aditional la CCM prin care se modifica data platii salariului.

2. Raspunsul este pozitiv si in acest caz expus de dvs.
Multumesc
1. In general plata chenzinei a II-a se faca pana pe data de 15 ale lunii pentru luna anterioara.
2. Daca se face plata mai tarziu nu este timp de intocmire si predare a unor documente la ITM, Casa de Pensii, Casa de Sanatate, Agentia de Somaj etc., unde termenele sunt intre 20-25 ale lunii pentru luna precedenta.
Valeriu,
Am intalnit o astfel de situatie in Bucuresti ..intocmeau actele si declaratiile pana in data de 25 si apoi dadeau salariile pentru ca motivau ca nu aveau bani pana in data de 25 ... plateau si penalitati la contributiile datorate statului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim pe baza de decizie etta etta Am o nelamurire. Pentru modificarea unor clauze din CIM referitoare la salariu si schimbarea functiei este obligatoriu incheiarea unui act aditional sau este ... (vezi toată discuția)
Decizie?sau act aditional?sau amandoua? deni15 deni15 cand un salariat trece la o alta transa de vechime, ii faci decizie ?sau act aditional? fiind o modificare la contract mai exact se modifica ... (vezi toată discuția)
Modificare data platii la salar simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sefii vor sa schimbe data platii salariului. Din cate stiu eu acest lucru se poate face doar printr-un act aditional, si daca acest act aditional ... (vezi toată discuția)