buna ziua..va rog sa-mi spuneti si mie daca imi pot lua concediu fara plata 11 zile....sunt insarcinata si am avut pe luna mai 14 zile medicale si vreau pana la sfarsitul luni concediu fara plata..se poate?am 18 luni de munca pana in prezent....
legea nr.53/2003
"ART. 54
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale."
Parerea mea este ca se poate. :)
Sau,
CCMN art.61(3) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
Se poate si nu depinde de vechimea in munca, depinde de angajator care va trebui sa fie de acord.
Se poate. Dar trebuie sa tineti cont de urmatoerele: pentru a primi indemnizatia pentru ingrijire copil pana la 2 ani trebuie sa lucrati, in timpul celor 12 luni anterioare datei nasterii copilului in care ati realizat venituri supuse impozitului pe venit, cel putin jumatate din zilele lucratoare din luna. Prin exceptie, se accepta o singura data ca zilele lucrate sa fie constituite dintr-un numar mai mic de zile lucratoare.
Putei afla mai multe din OUG nr.148/2005 si din Normele metodologice de aplicare a OUG 148/2005.