avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

buna ziua..va rog sa-mi spuneti si mie daca imi pot lua concediu fara plata 11 zile....sunt insarcinata si am avut pe luna mai 14 zile medicale si vreau pana la sfarsitul luni concediu fara plata..se poate?am 18 luni de munca pana in prezent....
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 20:18, 18 Mai 2010
legea nr.53/2003
"ART. 54
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale."
Parerea mea este ca se poate. :)
Sau,
CCMN art.61(3) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
Se poate si nu depinde de vechimea in munca, depinde de angajator care va trebui sa fie de acord.
Se poate. Dar trebuie sa tineti cont de urmatoerele: pentru a primi indemnizatia pentru ingrijire copil pana la 2 ani trebuie sa lucrati, in timpul celor 12 luni anterioare datei nasterii copilului in care ati realizat venituri supuse impozitului pe venit, cel putin jumatate din zilele lucratoare din luna. Prin exceptie, se accepta o singura data ca zilele lucrate sa fie constituite dintr-un numar mai mic de zile lucratoare.

Putei afla mai multe din OUG nr.148/2005 si din Normele metodologice de aplicare a OUG 148/2005.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea sporului de vechime naxy34 naxy34 lucrez din1992,am stat in concediu de maternitate 2 ani,am avut si concediu fara plata6 luni de zile.vreau sa-mi spuneti daca la calculul vechimii si a ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu pentru ingrijirea copilului???? irinaadi irinaadi In februarie 2008 mi-am schimbat locul de munca, cu o luna intrerupere(respectiv ianuarie 2008). Tot in 2008 am nascut si nu stiu daca in cazul in care exista ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? lizuca_andrecito lizuca_andrecito Am lucrat la o firma din martie 2008 pana in iulie inclusiv 2008,de la 1 august am intrat in concediu pre si post natal .Nu am beneficiat de indemnizatie pt ca ... (vezi toată discuția)