avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa procedez?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa procedez?

Am lucrat la o firma din martie 2008 pana in iulie inclusiv 2008,de la 1 august am intrat in concediu pre si post natal .Nu am beneficiat de indemnizatie pt ca nu am avut un an consecutiv lucrat inainte de a naste:( am stat cu copilul acasa 1 an si si 2 luni,m am angajat si am cerut cartea de munca de la firma.mi s a suspendat contractul cu art 54,iar eu am sunat la itm iasi si bucuresti si ar fi trebuit cu art 51A,ca sa mi fie luata in calcul acea perioada ca vechime.am dreptul la contestatie in 30 maxim,cum trebuie sa procedez?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 16 Ianuarie 2010
Art din Codul Muncii sunt:
Art. 51. - (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului, în următoarele situaţii: a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;

Art. 54. - Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

In mod normal in situatia dvs suspendarea era cu art 51 dar dvs. cand ati cerut suspendarea activitatii ce ati scris in cerere?
Termenul de 30 de zile incepe sa curga de la data comunicarii deciziei de suspendare .... daca aceasta s-a produs in 2008 , atunci actiunea dvs in instanta va fi respinsa ca fiind prescrisa.
Singura posibilitate este sa se faca rectificarea in carnetul dvs de munca si in loc de art.54 sa fie trecut art.51 lit.a C.mun.
Asa cum vi s-a mai spus trebuie sa vedeti ce ati scris in cererea de suspendare a c.i.m. .. CFP sau CIC ?
am solicitat prelungirea concediului maternal.nu am solicitat concediu fara plata.o simpla cerere prin care eu am solicitat prelungirea concediului pe o perioada nedeterminata pentru cresterea copilului.daca mai pot face ceva unde trebuie sa merg?ma puteti indruma?
Atunci , potrivit CCMN (art.62 alin.1), inseamna CFP ... în afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.
deci eu cel 1 an si 2 luni cat am stat acasa il mai pot trece ca vechime in cartea de munca sau nu?daca da,cum trebuie sa procedez si la cine sa apelez?

Alte discuții în legătură

Suspendare cu art 51 sau 54? lizuca_andrecito lizuca_andrecito buna ziua!am o mare problema:din martie 2008 m-am anjat la o firma cu sediul la orastie-hunedoara;la 1 august am intrat in concediu medical(126 zile pentru ... (vezi toată discuția)
Cic si concediu de o luna pentru tata smeagull smeagull Buna ziua, Cazul este: mama salariata a beneficiat de concediul medical de nastere si lauzie de 126 de zile. La expirare, angajata vrea sa intre in CIC. ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata conform art. 6 oug 111/2010 doriacristina doriacristina Am o angajata care a solicitat concediul mentionat in titlu. Este corect daca ii intocmesc o decizie de incetare a suspendarii pentru CIC incepand cu ... (vezi toată discuția)