avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa procedez?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa procedez?

Am lucrat la o firma din martie 2008 pana in iulie inclusiv 2008,de la 1 august am intrat in concediu pre si post natal .Nu am beneficiat de indemnizatie pt ca nu am avut un an consecutiv lucrat inainte de a naste:( am stat cu copilul acasa 1 an si si 2 luni,m am angajat si am cerut cartea de munca de la firma.mi s a suspendat contractul cu art 54,iar eu am sunat la itm iasi si bucuresti si ar fi trebuit cu art 51A,ca sa mi fie luata in calcul acea perioada ca vechime.am dreptul la contestatie in 30 maxim,cum trebuie sa procedez?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 16 Ianuarie 2010
buna ziua!nu am primit nici un raspuns care sa ma indrume iar zilele se scurg destul de repede.daca ma puteti indruma cumva va rog sa mi raspundeti,totusi un an si 2 luni vechime nu i de joaca......#-o
Nu cred ca acea perioada poate fi considerata vechime in munca ... intrucat nu ati beneficiat de indemnizatia pentru CIC, ci doar ati stat acasa cu copilul.

Vechimea in munca inseamna munca efectiva sau perioade asimilate cu aceasta , cum este CIC in baza art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cu art 51 sau 54? lizuca_andrecito lizuca_andrecito buna ziua!am o mare problema:din martie 2008 m-am anjat la o firma cu sediul la orastie-hunedoara;la 1 august am intrat in concediu medical(126 zile pentru ... (vezi toată discuția)
Cic si concediu de o luna pentru tata smeagull smeagull Buna ziua, Cazul este: mama salariata a beneficiat de concediul medical de nastere si lauzie de 126 de zile. La expirare, angajata vrea sa intre in CIC. ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata conform art. 6 oug 111/2010 doriacristina doriacristina Am o angajata care a solicitat concediul mentionat in titlu. Este corect daca ii intocmesc o decizie de incetare a suspendarii pentru CIC incepand cu ... (vezi toată discuția)