avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale INCALCAREA FISEI POSTULUI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

INCALCAREA FISEI POSTULUI

BUNA ZIUA,
AM SI EU O PROBLEMA LA O SOCIETATE CARE ARE CA OBIECT DE ACTIVITATE COMERT DE PRODUSE ALIMENTARE SI NEALIMENTARE..... RESPECTIV O ANGAJATA NU SI-A RESPECTAT FISA POSTULUI SI DECI IN CONCLUZIE NU A CONTROLAT SA VADA DACA EXISTA MARFA EXPIRATA IN MAGAZIN SAU IN DEPOZIT, AM GASIT EU MARFA EXPIRATA SI AS VREA SA-I FAC UN REFERAT PENTRU CA DATA VIITOARE SA FIE ATENTA LA TERMENUL DE VALABILITATE AL PRODUSELOR.
VA MULTUMEC
Cel mai recent răspuns: maddyy23 , utilizator 21:06, 18 Mai 2010
Catre cine doriti sa faceti referatul si ce calitate aveti dvs in societatea respectiva ?
catre un lucrator comercial care are specificat in fosa postului ca trebuie sa controleze marfa dupa termenul de valabilitate. eu in calitate de director magazin.
In opinia mea, intr-o astfel de situatie seful ierarhic al angajatei ar trebui sa intocmeasca un referat, in calitatea sa de interfata intre salariatul care nu si-a respectat atributiile prevazute in fisa postului si conducerea firmei, dar cred ca poate face acest lucru si un alt angajat din cadrul firmei, care a constatat un anumit aspect ce trebuie in mod serios semnalat. Acest demers ar duce la ascultarea persoanei, a cauzelor care au avut drept rezultat nerespectarea atributiilor de serviciu. Astfel pot fi luate de catre cei in drept masurile necesare pentru remedierea sau imbunatatirea activitatii, de obicei o decizie scrisa cuprinzand masurile pe care angajatorul le considera de cuviinta.
catre un lucrator comercial care are specificat in fisa postului ca trebuie sa controleze marfa

Nu prea este clar, un lucrator are acesta sarcina si dv. vreti sa-i faceti referat altui lucrator care nu are in sarcina aceasta verificare si, culmea, referatul il adresati celui obligat sa contoleze? Ar fi o greseala majora.
Trebuie sanctionat "un lucrator comercial care are specificat in fisa postului ca trebuie sa controleze marfa dupa termenul de valabilitate".
Vreau sa -i fac un referat care sa nu duca decat la atentia sporita a angajatului cand ia marfa in primire de la furnizor sa se uite la termenul de valabilitate. Nu vreau sa-i opresc din salariu .... vreau doar o avertizare..... ca mie la randul meu ca si client mi s-ar parea foarte ciudat sa ma duc la un magazin sa cumpar ceva si sa gasesc marfa expirata pe raft. Deci repet vreau doar un referat care sa nu-i afecteze salariul.

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Nelămuriri legate de fișa postului LaurLucreția LaurLucreția Bună ziua! Am și eu niște neclarități legate de fișa postului pentru un lucrător comercial. Am fost pusă la noul loc de muncă ( un magazin ... (vezi toată discuția)
Gestiune blanda_robert_aurelian blanda_robert_aurelian Buna ziua! 1. In ce masura pot fi tras la raspundere in cazul in care doar semnez niste note de receptie si nimic altceva. pe cartea mea de munca scrie ca ... (vezi toată discuția)