avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelămuriri legate de fișa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelămuriri legate de fișa postului

Bună ziua!
Am și eu niște neclarități legate de fișa postului pentru un lucrător comercial.
Am fost pusă la noul loc de muncă ( un magazin cu produse second hand) să spăl și să curăț de mizerie -și ce mizerie!-încălțămintea ce urma a fi vândută. I-am zis unei colege că nu înțeleg de ce trebuie să facem noi așa ceva,ținând cont că aceste produse mai sunt sortate și la depozit,unde s-ar putea folosi niște mașini pentru asta; i-am mai spus si că această cerință nu e trecuta in fișa postului;mi s-a răspuns că un lucrător comercial trebuie să facă ORICE i se spune. Chiar așa să fie?
De asemenea, un alt lucru pe care nu îl înțeleg, e legat de faptul că am colegi cu 8 clase. Eu aveam impresia că îți trebuie liceu ,sau o școală comercială pentru a face această meserie...
Cel mai recent răspuns: LaurLucreția , utilizator 19:55, 22 August 2019
Un salariat are obligația de a îndeplini atribuțiile mentionate in fișa postului... atributiile nementionate in fisa postului pot fi contestate de către angajatul respectiv.

Nu pentru toate functiile sunt necesare studii liceale sau superioare.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua! Da, așa știam și eu, că trebuie respectată fișa postului, dar dacă lucrul de care vorbeam eu(spălarea pantofilor) nu e menționat în mod expres, înseamnă că nu trebuie să îl fac?
Legat de studii, vreau să spun că m-am uitat în fișă și e menționat faptul că trebuie să ai liceul. Deci firma își încalcă propriile reguli, nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate insemna si ca nu aveti obligația de a îndeplini acea atribuire.

Deci depinde pentru care funcția le încalcă.... lipsa studiilor necesare ocupării unui loc de munca poate duce la nulitatea c.i.m
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna "alte sarcini" in fisa postului? CorinaEM1 CorinaEM1 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o problema privind fisa postului. Am inteles ca chiar in orice fisa scrie \"indeplinirea altor sarcini ... la dispozitia ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana fara calificare ncris78 ncris78 Sunt PFA, cod caen 4779, si as dori sa imi angajez o persoana care sa se ocupe de magazinul de mobila second-hand. Pe ce post as putea angaja persoana ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse online Zaaj Zaaj Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de vanzare de produse second-hand pe diverse site-uri. Am cumparat recent cateva produse de pe un site din afara si as ... (vezi toată discuția)