avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna neefectuat in 2008 urmat de nastere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna neefectuat in 2008 urmat de nastere si CIC

In 2008 nu am luat concediu de odihna pentru ca am avut de lucru la servici, iar in octombrie 2008 am nascut. Am intrat direct in concediu de maternitate, iar in prezent ma aflu in concediu de crestere si ingrijire si crestere copil pana la 2 ani. La vremea respectiva (in 2008) am discutat cu cei de la resurse umane si mi-au spus ca o sa imi iau concediul restant cand o sa ma intorc la servici. Initial convenisem sa stau aprox 6 luni, dar din cauza situatiei economice am ajuns sa stau 2 ani...!!! Intre timp la resurse umane personalul s-a schimbat si nu stiu la ce sa ma astept!
In octombrie urmeaza sa incep serviciul.

Va rog sa-mi spuneti daca mai pot beneficia de concediul din 2008 sau l-am pierdut !?

Multumesc anticipat pentru raspuns,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 19 Mai 2010
da, cel putin asa mi s-a spus si mie... de concediu de odihna pe 2010 o sa beneficiez cand ma intorc din CIC in 2012.
Cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.
freeelis a scris:

Cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.

Ok, inteleg. Asta inseamna ca se poate face abstractie de cei 2 ani de CIC si pot sa-mi efectuez restul de concediu la itoarcerea la servici? Legea spune ceva de acest caz particular sau altele ce pot aparea?
Legea nu se refera la o astfel de situatie ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate rusu andreea rusu andreea Buna ziua Sunt insarcinata in 6 saptamani si sunt inca in concediu de maternitate pentru primul copil. In 24 Februarie va implinii copilul 2 ani si se termina ... (vezi toată discuția)
Co dupa cic 2 ani daniela82 daniela82 Buna ziua. Daca in anul in care am intrat in CIC (2011),am efectuat toate zilele de concediu aferente anului calendaristic,acum la intoarcerea la serviciu ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate 2014 magdama magdama Buna dimineata, Am si eu o mare nelamurire privind concediul de maternitate, iar cei de la resurse umane nu mi-au putut da un raspuns clar. Eu trebuie sa nasc ... (vezi toată discuția)