avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz minori

Locuiesc la apartament. La sesizarea unui vecin cum ca copii mei minori in varsta de 14 si 15 ani au deranjat linistea publica organele de politie s-au deplasat la domiciliul meu si i-au luat la sediu politiei .Acolo i-a amprentat , i-a pozat si le-a luat declaratie , fara sa fie insotiti de mine sau autoritatea tutelara. Erau in prezenta unui verisor de 22 ani.Este normal ca autoritatile sa ancheteze minori pentru tulburarea linistii publice fara a fi in prezenta parintilor sau a reprezentantului legal ? Daca nu va rog sa-mi spuneti ce lege reglementeaza drepturile minorilor. Va multumesc si astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:21, 19 Mai 2010
Este normal ca autoritatile sa ancheteze minori pentru tulburarea linistii publice fara a fi in prezenta parintilor sau a reprezentantului legal ?


Nu a fost incalcata legea si aceasta deoarece art. 481 C. pr. penala precizeaza ca la orice ascultare sau confruntare a unui minor care nu a implinit 16 ani organul de cercetare penala daca considera necesar citeaza parintii, tutorele, curatorul, etc.
Probabil ca in situatia expusa de dvs nu s-a considerat a fi necesara prezenta parintilor.

Persoanal cred ca ar fi trebuit sa va preocupe in principal aspectul daca copii dvs tulbura intr-adevar linistea publica sau din contra nu tulbura linistea celorlalti locatari.
Poate ca acel vecin a sesizat politia dupa ce nu a mai putut suporta anumite zgomote caracterizate prin periodicitate si o anumita intensitate sonora....
Modalitatea prezentata evident reprezinta abuz din partea organelor de cercetare,care legal trebuiau sa respecte si sa aplice procedura de informare/citare
Drepturile minorilor sunt prevazute de Codul familiei
Se impune ca dvs ca si parinte sa analizati cu responsabilitate comportamentul si atitudinea minorilor si sa colaborati cu organele de cercetare in vederea lamuririi aspectelor sesizate
Totodata se impune si discutie amiabila cu vecinul deranjat , care ,pentru solutionarea situatiei a ajuns sa solicite sprijinul autoritatilor
Ar fi bine sa detaliati daca in urma reclamatiei vecinului politistii au luat vreo masura sanctionatorie impotriva dvs si a minorilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help niku79 niku79 am si eu o intrebare: eu stau la casa ,si vecinul meu nu stie decat sa scoata boxele pe masa AFARA si sa asculte manele toata ziua..acest lucru ma dernjeaja ... (vezi toată discuția)
Tulburatea linistii publice - dreptul de folosinta John_Doe__ John_Doe__ Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Am fost reclamat la politie pentru deranjarea linistii publice de catre un singur vecin (locuiesc la bloc la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa aflu o persoana reclamanta ommatol ommatol Salut,... Astazi in jurul orei 10:30 am fost intampinat de catre un echipaj de politie prezentandu-mi situatia prin care eu impreuna cu niste prieteni am ... (vezi toată discuția)