avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice solicitare lamurire
Discuție deschisă în Achiziţii publice

solicitare lamurire

in cadrul unei licitatii de achizitie publica poate subcontractantul sa prezinte garantie de buna executie?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:57, 19 Mai 2010
da
Buna ziua !
Nu , obligatia incumba executantului (castigator la licitatiei) . Este adevarat ca executantul trebuie sa incheie contracte cu subcontractantii desemnati in aceleasi conditii in care el a semnat contractul cu achizitorul .
comisia de evaluare din cadrul licitatiei ne-a descalificat pe motivul ca subcontractantul nu are voie sa prezinte scrisoare de participare. Am argumentat prin faptul ca si la alte licitatii subcontractanul a emis garantia de participare, iar autoritatea contractanta a spus sa prezentam legea prin care se specifica acest lucru. Am cautat in OG 34/2006 legea achizitiilor publice si nu specifica acest lucru.
Nu stiti in ce lege sau articol este specificat ca subcontractantul are dreptu de a emite garantia de participare. Va multumesc anticipat
Depunerea ofertei, respectiv a garantiei de participare apartine operatorului economic si nu subcontractantului.
ISubcontractantii vor depune doar actele care sunt solicitate capIV din Fisa de date a achizitiei, respectiv "criterii de calificare si selectie"
Subcontractantul nu are de ce sa depuna garantie de participare.
@alazeea - va aflati in eroare , pt ca dvs. confundati garantia de participare la licitatie cu garantia de buna executie . Garantia de participare se depune de catre ofertanti de regula prin scrisoare de garantie bancara , fiind un document esential al dosarului de licitatie si nu poate fi platita de subcontractant .
Garantia de buna executie se depune de catre executantul lucrarii (castigator al licitatiei) inainte de inceperea lucrarilor dar , executantul incheie cu subcontractantul sau subcontractantii (dupa caz) contract in aceleasi conditii in care el a incheiat contractul cu achizitorul (deci solicita subcontractantului plata garantiei de buna executie) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari tip bond alina oana alina oana Buna ziua, care sunt avantajele si dezavantajele unei asigurari de tip BOND (cu referire la garantie de participare licitatie si garantie de buna executie ) ... (vezi toată discuția)
Urgent despre subcontractanti andr_georgi andr_georgi Puteti sa-mi precizati daca se mentioneaza undeva in legislatie faptul ca subcontractantul declarat in cadrul procedurii trebuie in mod obligatoriu sa presteze ... (vezi toată discuția)
Subcontractanti alazeea alazeea vreau sa particip la o licitatie in calitate de subcontractant. trebuie prezentate si certificatele de la begetul local si stat? dar alte documente? stiu ca ... (vezi toată discuția)