Vlad_Macea a scris:
Stiu ca necunostinta legii nu este o scuza, dar efectiv niciunul dintre noi nu ne-am gandit ca am putea pierde acest drept, mai ales ca cei de la Casa de Pensii nu au intrebat si nu au solicitat niciodata (asa cum se face in cazul acordarii de burse sociale) acte din care sa reiasa ca nu sunt angajat.
Cei de la pensii nu trebuiau sa intrebe sau sa solicite nimic, prevederile legale sunt foarte clare:
Art. 92 - Legea nr. 19/2000
(1) Plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
d) beneficiarul unei pensii de urmaş realizează dintr-o activitate profesională venituri brute lunare mai mari de o pătrime din salariul mediu brut pe economie, stabilit conform art. 5 alin. (3).
Daca v-au gasit dupa 4 ani, este posibil sa fiti din Bucuresti. Daca sunteti din Bucuresti, vor emite decizie de debit numai pentru 3 ani in urma, deci vor respecta termenul general de prescriptie. Luati legatura cu casa de pensii, veti plati acest debit cand si cum puteti dvs.
:offtopic:
florisiris a scris:
(...) casele teritoriale de pensii, din păcate, asimilează debitele rezultate din incasarea drepturilor de pensie necuvenite, creantelor fiscale, lucru total gresit!
Aceasta interpretare aberanta apartine CNPAS, nu caselor teritoriale de pensii, si o stiti la fel de bine ca si mine. In alta ordine de idei, nu toate casele de pensii achieseaza la aberatiile altora.