avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract imprumut banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract imprumut banca

Am un imprumut ipotecar la Volksbank in valoare de 85.000 euro, imprumut asigurat prin ipotecarea locuintei( evaluata la 210.000 euro), asigurata anual, dar pentru care platesc 150 de euro lunar asa numitul comision de risc, suma inclusa in rata lunara, in concluzie acelasi imprumut este asigurat de 3 ori. Personal nu mi se pare tocmai legal(intr-adevar am semnat acest contract de imprumut)si rugamintea mea este sa-mi spuneti daca este legal, iar daca nu, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a recupera banii.
Multumesc pentru timpul acordat
Solutia este promovarea unei actiuni in instanta. Evident, nu puteti initia un astfel de demers pana este studiat cu atentie contractul de credit incheiat cu banca. Credem ca aveti nevoie de asistenta specializata, este vorba totusi de un litigiu in contradictoriu cu o banca.
Am discutat cu un domn avocat care a afirmat ca am sanse de castig in instanta, dar as dori si alta opinie profesionista; as dori sa stiu daca au mai fost situatii in care contractul initial a fost modificat de instantele de judecata, care sunt sansele mai pe scurt. Multumesc
Daca doriti sa va spunem ca aveti sanse de peste X%, probabil ca unele persoane ar face asta, noi insa nu! Doriti, de asemenea o opinie de specialitate... Aceasta nu poate sa fie formulata in lipsa studiului inscrisurilor detinute de dvs. Concluzia este ca, cel ce va emite opinia trebuie sa analizeze mai intai inscrisurile. Altfel, nu se poate...nu la nivelul dorit de dvs si nu in sensul obtinerii unei solutii viabile.
@catalina tim...

interventie moderator

Va rog sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie.In acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica.
Multumesc.
cermak gruianu a scris:

@catalina tim...

interventie moderator

Va rog sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie.In acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica.
Multumesc.

Suntem de acord cu ce spuneti dvs., insa clauzele contractuale nu sunt aceleasi pentru toate bancile. Pentru cei care avem litigii cu bancile si cunoastem formatul de contract (evident ca sunt mici particularitati) pentru fiecare banca, avem posibilitatea de a-i "orienta" pe cei ce ne scriu. Oferiti dvs. o solutie intermediara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)
Ajutor!! rata marita desi platesc rata la zi??? marianavaleria marianavaleria Buna, Am luat un credit ipotecar in 2007 de la banca X ; datorita unor plati partiale a ratelor am ajuns sa fiu transferata de banca x la o firma de ... (vezi toată discuția)
Credit auto-societate bancara ioanabaan ioanabaan Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce sanse de castig credeti ca am daca deschid un proces in care sa chem banca in judecata. Am un credit auto cu dobanda ... (vezi toată discuția)