avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recuperare contravaloare oglinda sparta la masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recuperare contravaloare oglinda sparta la masina

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca exista o baza legala de a-mi recupera contravaloarea oglinzii de masina,pe care mi-a spart-o un sofer trecand in mare viteza pe langa mine,si nu a oprit.Dupa o perioada destul de lunga ,am reusit sa aflu cine este si unde sta.Nu am fost inca la el acasa sa-i cer contravaloarea oglinzii(442 lei)dar daca nu vrea sa-mi de-a banii,pot sa fac ceva?sau trebuie sa raman de paguba?
Solutia ar fi sa luati legatura cu cel care a produs paguba si sa vedeti daca gasiti intelegere pentru semnarea constatului amiabil si eventual despagubire pe RCA, dar avand in vedere ca orice dauna pe polita RCA va atrage un malus si automat anul viitor polita RCA a celui care a produs accidentul se va majora, este posibil sa nu gasiti intelegere. Cat despre achitarea pagubei de catre acesta este putin probabil sa se intample acest fapt.
In cazul in care nu gasiti intelegere in mod normal ar trebui sa declarati accidentul in 24 h la politie altfel riscati suspendarea permisului, iar actiunea in instanta nu aveti cum sa o probati daca nu ati declarat evenimentul la politie.
dragi colegi,
nu cred ca avem opinii diferite, ci doar am plecat de la premise/ipoteze diferite.
dv. ati analizat ipoteza in care autorul prejudiciului este de buna credinta, vine si recunoaste ce a facut, este de acord sa mearga la politie, la soc. de asigurari etc.
eu am analizat situatia (mult mai mult credibila, zic eu, in romania din zilele noastre) in care acea persoana NU e de buna credinta.
caz in care, user-ul nostru nu cred ca are alta varianta decat aceea (e adevarat, neavantajoasa) de a se adresa instantei.
consider in continuare ca in fata instantei poate sa probeze fapta ilicita si prejudiciul cu un martor, nu trebuie neaparat sa aiba proces verbal intocmit de politie.

[EDITAT - data viitoare va paste direct banarea]
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier gigel_78 gigel_78 in data de 10 .02 .2011 am avut un accident de circulatie in urma caruia am avariat un autoturismmarca matiz.. el a franat brusc si eu am intrat in el. ... (vezi toată discuția)
Accident auto robert9999 robert9999 Buna ziua. Am facut un accident auto, asigurarea o am valabila. Au fost 2 autovehicule, una avariata mai usor, una mai tare. Proprietarul uneia dintre ele a ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului in cazul in care nu au existat victime psw_try psw_try Daca cineva face un accident de circulatie ambi conducatorii fiind in autovehicul, iar unul dintre ei nici maca nu opreste se mai considera parasirea locului ... (vezi toată discuția)