avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lipsa capital social
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lipsa capital social

Buan ziua,

Am vazut ca a mai pus cineva pe forum intrebarea asta dar nu am vazut raspunsul si acum mi-am dat seama ca si eu sunt in aceeasi oala, adica am depus cerere de deschidere a procedurii simplificate de faliment dar in contul deschis la banca nu mai am capitalul social ( 200 ron cel minim) a fost retras de mult?
Ce se poate intampla, este bine sa-l redepun, ce se intampla daca se dispune dizolvarea iar capitalul nu mai exista, mentionez ca am oprire pe conturi.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 20:31, 19 Mai 2010
Capitalul social..poate fi folosit in activitatea societatii, urmand ca el sa se regaseasca in investitii.
Capitalul social minim este necesar la infiintare, dupa aceea poate fi utilizat cum cred asociatii de cuviinta. Nu este o suma de care nu se atinge nimeni in caz de faliment.
In banca trebuie sa existe banii societatii proveniti din activitatile curente desfasurate de societate, in contul casa trebuie sa existe suma de bani incasata si nedepusa in banca sau neutilizata in scopuri bine determinate -plati facturi, salarii, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social- situatie TiberiuMatei TiberiuMatei Buna ziua, Intrebarea mea atinge un subiect mult discutat - capitalul social. Va prezint speta si dupa concluziile mele iar in final voi astepta un raspuns ... (vezi toată discuția)
Va rog cateva lamuriri la cele patite astazi la judecatorie cosminghe cosminghe Buna ziua, Astazi am vrut sa depun cererile de insolventa a doua societati la una sunt unic administrator si actionar si la a doua ... (vezi toată discuția)
Dizolvata de orc , in faliment de banca nicolaus nicolaus Buna ziua! Revin, sa va intreb urmatoarele lucruri *in data de 17.02.2010 -este ceruta dizolvarea societatii de ORC *in data de 30.03.2010- este ... (vezi toată discuția)