avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea pasunilor proprietatea privata a u.a.t.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea pasunilor proprietatea privata a u.a.t.

Exista vreun act normativ care interzice vanzarea pasunilor proprietatea privata a u.a.t. sau impune anumite conditii?

Ce ar trebui intreprins in vederea vanzarii unui astfel de teren?

Multumesc mult pentru raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:13, 19 Mai 2010
Din cate cunosc exista cadru legal in materia instrainarii pasunilor LEGE nr.203 din 23 iunie 1947 pentru reglementarea circulaţiei şi stabilirea regimului juridic al imobilelor agricole, act normativ care nu a fost abrogat.
Sunt clasigicate bunuri imobile agricole si pasunile printre altele iar art.2 al Legii 203/1947 prevede ca imobilele agricole nu se pot dobandi prin acte intre vii decat cu autorizatiunea si cu respectarea dreptului de preemtiune al Statului, dupa distinctiunile si potrivit prevederilor legii.
Sunt permise Instrainarile fara autorizare doar intre rude in linie directa, pana la gradul al treilea inclusiv, cu restrictiunile prevazute in prezenta lege, in ceea ce priveste plafonul proprietatii.
Pasunile sunt domeniu privat al UAT. Conform legii 215/2001, orice bun apartinand domeniului public/privat al UAT nu se poate instraina decat prin licitatie publica, organizata conform legii. Pasunile incluse in izlazul comunal nu pot face obiectul constituirii dreptului de proprietate privata, conform art. III legea 169/1997

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune pasune comunala dia_8 dia_8 As dori sa concesionez o suprafata de teren dintr-o pasune comunala si sa-i schimb destinatia, adica sa fac o livada. Am citit insa undeva ca ar fi ilegala ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune CarmenRosca CarmenRosca Buna ziua ! As dori sa stiu daca in cazul vanzarii imobilului coproprietarilor dintr-o curte cu alee comuna (cota-parte) pot beneficia de dreptul de ... (vezi toată discuția)
Ce lege/decret a anulat vanzarile de terenuri din zonele afectate de seceta din perioada 1946-1948? laum laum Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problma. In anul 1947 strabunica mea pe atunci vaduva si cu un singur baiat (bunicul meu) a vandut o bucata ... (vezi toată discuția)