avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere: proprietarul nu imi ia in considerare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere: proprietarul nu imi ia in considerare preavizul

Buna ziua,
Am un contract de inchiriere standard si as dori sa stiu cum se poate intrerupe contractul deoarece propietarul nu imi ia in considerare preavizul:
in contract scrie "preaviz de 60 de zile" nu zice nicaieri sa precizez data exacta la care voi pleca si nici continutul textului
. In 10 martie am trimis e-mail de notificare:
-"As dori sa anunt ca este posibil sa plec in 2 luni,voi reveni cu detalii" detalii care s-au discutat la telefon si in urma caruia propietarul a propus scaderea chiriei
-Apoi, eu i-am trimis un email prin care sa renegociem termenii contractului la care nu mi s-a raspuns.
-Cele 2 luni au expirat, dar pentru ca nu am primit raspuns, am mai platit o luna dar am trimis si email de notificare in care mentionez ca este ultima chirie care o platesc (gandindu-ma ca oricum nu puteam sa plec asa urat, de pe o zi pe alta). Propietarul mi-a raspuns ca din punctului lui de vedere nu am cum sa plec pana la incheierea contractului pentru ca nu se ia in considerare nici preavizul nici negocierea nici al doilea email. Spune ca nu mai poate inchiria apartamentul la acelasi pret si nu putem rupe contractul pe cale amiabila sau juridica pentru ca nu am nici o dovada ca am fi convenit sa negoicem intre timp si daca nu ajungem la o concluzie, sunt libera sa plec, si intr-adevar nu am decat preavizul si emailul in care cer negoicerea termenelor.
In contract mai sunt prevazute urmatoarele clauze (am de-a face cu itica in persoana, dar recunosc ca nu am citit contractul cand am inchiriat):
-orice litigiu se va rezolva in favoarea propietarului
-orice cheltuieli de judecata si urmarie se vor achita de chirias
-in cazul neplatei chiriei la timp se percepe 1% penalitate din suma pe zi

Am incercat sa caut in lege informatii despre preavize dar nu am gasit. Daca informatiile de mai sus (notificarile si negocierea) nu pot fi luate in considerarecum arata preavizut stabilit prin lege? Mentionez ca nu doresc sa ne judecam in instanta.

totusi, chiar nu sunt cele 2 emailuri si dovada negocierii contractului de ajuns? Chiar ma poate obliga sa raman in chirie pana la expirarea contractului?

Este trimiterea unui nou previz de 60 de zile singura modalitate de a scapa de contract? Ma poate obliga sa platesc chiria pana la expirarea contractului daca plec acum?

Multumesc muult anticipat.
Daca imi puteti propuneti vreo modalitate prin care sa pot scapa de contract sau ma puteti sustine in fata propietarului va rog sa imi spuneti comsionul/ taxele dvs pe adresa personala : ralaurora@yahoo.com, dar in principiu nu doresc decat sa fiu sprijinita de un avocat in fata dansului si nu sa apelez la instanta.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:23, 19 Mai 2010
Nimeni nu va poate obliga sa ramaneti in acea locatie si doar in cazul in care ramenti in locuinta va poate obliga la plata.Neindeplinirea obligatiei de plata a chiriei reprezinta chiar o cauza de incetare a contractului, fapt pentru care nu sunteti obligat sa ramaneti in imobil.
Doar in situatia in care s-a stipulat o clauza de plata a daunelor in caz de incetare contractuala inainte de termen se poate pune problema platii si doar in cazul in care proprietarul face dovada daunelor.
Cred ca nu este cazul sa va faceti ganduri daca v-ati platit cheltuielile la zi in momentul parasirii locuntei si ati notificat din timp acest aspect proprietarului.
1-De regula notificarea se realizeaza prin corespondenta cu mandat de confirmare
Procedura adoptata de dvs prin e-mail, daca,este contractual prevazuta poate fi acceptata
2-Avand in vedere clauzele asumate,evident defavorabile dvs,apreciez ca se impune ,dupa notificarea intreprinsa,eliberarea spatiului ,fara alte formalitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de chiriasul asta in mod legal si fara probleme ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua, In 2019 ,am inchiriat apartamentul cuiva din alta localitate cu contract de inchiriere . Mentionez ca am declarat la ANAF contractul In ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi Am inchiriat acum 2 luni o camera de camin,am platit 2 luni degeaba,pentru ca nu am stat nici o ora,doar pentru loc.Am facut semnat atunci pe moment un ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere eka20 eka20 Buna ziua! Am o speta si am nevoie de un sfat. Am un spatiu inchiriat, cu contract la finante, pe 3 ani. Proprietarul vrea sa scape de mine,invocand diverse ... (vezi toată discuția)