avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

Ma lamuriti si pe mine:((???????????/Am ramas cu 17zile din CO pe anul 2009 neefectuate. In luna mai mi-am luat 5zile din acest CO, iar cand m-am intors la serviciu a mea sefa mi-a spus ca mai am 12zile de luat si ca va trebui ca pana la sf lunii sa mi le efectuez. Abia venisem si binenteles ca nu puteam sa plec din nou astfel am decis sa mi le iau peste o sapt. Credeti ca are drepul sa ma oblige sa-mi iau aceste zile de CO atunci cand vrea mai ales ca:
- nu m-a inlocuit nimeni cat am fost in CO (deee "s-au facut restructurari si nu mai avem personal")
- pana sa plec in CO am stat peste program ca sa-mi las actele pregatite pentru sapt ce urma sa lipsesc (si binenteles ca nu m-a platit nimeni)
- cand m-am intors din CO a trebuit ca intr-o sapt sa recuperez din urma si sa-mi pregatesc din nou actele pentru sapt urmatoare de CO (si binenteles ca m-a prins seara la birou)
- aaaaaaaa si cand o sa vin din CO fortat o sa fie inchidere de luna si va trebui sa fiu cu actele in termen
Deci, in concluzie am avut un CO nemaipomenit, nu tu bani sa pleci sa te odihnesti, munca cat cuprinde si inainte si dupa....#-o si in final o sa fiu rupta de oboseala, iar randamentul o sa fie pe masura.:((
Dati-mi si mie un raspuns, macar asa pentru linistea mea.....#-o. Cred ca singura solutie este sa o tratez pe masura comportamentului ei, iar la terminarea programului sa incetez activ (sunt sigura ca a fost doar rea vointa iar aceasta situatie putea sa aiba o alta rezolvare mai ales ca asa cum scrie si in lege puteam efectua CO pana la sf anului).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kiki1 , utilizator 22:08, 19 Mai 2010
Se poate efectua pana la finalul anului urmator, dar daca in regulamentul intern nu aveti vreo prevedere care sa limiteze efectuarea concediului de odihna la un moment dat.
Nu cred. Daca ar fi existat trebuia sa avem si noi cunostinta despre ac prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu+ zile libere legallegal legallegal Buna ziua, as fi pe deplin recunoscator daca m-ati putea ajuta si pe mine cu mai multe informatii. Pe scurt, lucrez intr-o firma unde activitatea se desfasoara ... (vezi toată discuția)
Nereguli in firma:nu primim salariul in mod corect looly looly Buna ziua.Inca o data am nevoie de ajutorul dvs.Firma unde lucrez eu are multe nereguli,dar se pare ca nimeni nu face nimic.Aceasta firma are un sediu,unde ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog în legatura cu concediul de odihna... MARA MALINA MARA MALINA Lucrez in sanatate -bugetari... In data de 17.04. 2012 m-am intors din concediul de crestere a copilului de 2 ani si mi s-a spus acum ca nu am dreptul la ... (vezi toată discuția)